Viitorul Spital Regional Craiova are finanțare aprobată de Comisia Europeană

Viitorul Spital Regional Craiova are finanțare aprobată de Comisia Europeană

15:00 24.07.2020
0

Comisia Europeană a aprobat finanțarea Spitalului Regional Craiova, anunță, vineri, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA).

Conform sursei citate, Spitalul Regional Craiova este cel de-al treilea spital regional pentru care Comisia Europeană a aprobat finanțarea, după spitalele regionale de la Iași și Cluj, conform Mediafax. După mai mulți ani de blocaj cauzat de guvernările PSD-ALDE, perioada în care nu a fost elaborată documentația și înaintate planurile, Guvernul Orban a reușit să recupereze timpul pierdut și convingă Comisia Europeană să acorde finanțare pentru cele trei proiecte.

Valoarea totala a proiectului de Craiova, "Construirea si echiparea spitalului regional de urgenta in regiunea Sud-Vest", selectat prin Programul Operational Regional (POR) 2014-2020 (Axa Prioritara 14 "Crearea infrastructurii spitalelor regionale de urgenta"), este de 156.662.069 de euro, se arata pe site-ul ministerului.

Conform proiectului, unitatea de la Craiova va avea:

- o suprafata desfasurata de 165.256 mp si un numar total de 807 de paturi, dintre care 577 de paturi de spitalizare pentru ingrijiri acute;

- 19 sali de operatie;

- 1.195 locuri de parcare;

- un heliport H-3.

Distribuie articol

Valoarea totală a proiectului major „Construirea și echiparea spitalului regional de urgență în regiunea Sud-Vest”, selectat prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 (Axa Prioritară 14 „Crearea infrastructurii spitalelor regionale de urgență”), este de 156.662.069 de euro.

Construirea celor trei spitale regionale de la Iași, Cluj și Craiova, cu o valoare totală de 1,64 miliarde euro, reprezintă una dintre măsurile incluse în Planul Național de Investiții și Relansare Economică, elaborat de Guvernul României.


Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă