Veşti bune vin de la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş!   Pacienţii cu Covid 19 vor fi trataţi la Craiova, de sâmbătă, prin ozonoterapie

Veşti bune vin de la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş! Pacienţii cu Covid 19 vor fi trataţi la Craiova, de sâmbătă, prin ozonoterapie

13:47 07.08.2020
0

Pacienţii infectaţi cu noul coronavirus vor fi trataţi în Craiova, începând de sâmbătă, prin ozonoterapie. În Craiova, Bucureşti şi Timişoara au ajuns 4 aparate pentru ozonoterapie. Pacienţii internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase, Craiova, testaţi pozitiv cu COVID-19, vor beneficia de acest tratament.

Distribuie articol

Prin intermediul tratamentului, se va administra un amestec de oxigen şi sânge recoltat de la pacient. Ozonoterapia nu va înlocui tratamentul specific pentru noul coronavirus. Medicii specialişti de pe secţiile de ATI vor folosi această tehnică.

„Dacă discutăm strict de pacienţii cu covid la care noi ne referim la o procedură, constă în recoltarea de sânge printr-un chit special care ne permite ozonarea şi pacientul reprimeşte cantitatea de sânge oxigenată”, spune Gabriel Mogoş- vicepreşedinte Societatea Ştiinţifică Română de Oxigen – Ozonoterapie.

Beneficiul mare al ozonului este ca combate hipoxia.

„În primul şi primul rând îi ajută la funcţiile de respiraţie, la imunizare, oxigenul este cel mai de preţ pentru prevenirea viruslui, iar la cei pozitivi creşte imunitatea ”, a mai spus acesta.

Ozonoterapia nu este un termen nou pentru craioveni. Aceştia se tratează şi pentru alte afecţiuni prin ozonoterapie.

În prezent în Spitalul de Boli Infecţioase sunt internaţi 176 de pacienţi, dintre care 10 la Terapie Intensivă.


Elena Alexandru

Elena Alexandru

Profesia nu este deloc una ușoară, ci e chiar extrem de solicitantă, plină de dinamism ce aduce noi provocări în fiecare zi. Este însă foarte frumoasa. Recent am împlinit 19 ani de când profesez această minunată meserie.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă