Un aparat de testare pentru COVID 19, la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin

Un aparat de testare pentru COVID 19, la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin

15:40 29.04.2020
0

La Spitalul Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin va fi pus în funcțiune un aparat Real Time PCR care a fost furnizat la începutul săptămânii.

Aparatul pentru testare a ajuns la Spitalul Județean după ce președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a inițiat discuțiile despre această achiziție absolut necesară și a alocat fonduri pentru a fi achitat.

Distribuie articol

“În data de 17 martie, în urma întâlnirii pe care am avut-o cu conducerea Spitalului, la Consiliul Județean, am stabilit detaliile pentru comandarea unui astfel de aparat, precum și componentele necesare, echipamentul complet urmând să fie achitat din fondurile alocate de Consiliul Județean Spitalului. Am considerat că efortul financiar trebuie făcut dată fiind situația creată de răspândirea virusului SARS-CoV-2, pentru că era absolut necesară mărirea capacității de testare în zonă, având în vedere că la momentul respectiv probele erau prelucrate la Craiova, la fel ca și cele prelevate din toate județele Olteniei.

Imediat au început demersurile pentru achiziție. Procedura de negociere fără publicare s-a finalizat prin încheierea contractului de achiziţie publică nr.45/07.04.2020, cu termen de livrare a aparatului in maximum 6 săptămâni de la semnarea contractului. Între timp, Direcția de Sănătate Publică Mehedinți ne-a informat că va aloca suma de 630 000 lei pentru achiziționarea unui aparat de testare la Spitalul Județean, urmând ca diferența să fie completată de Consiliul Județean Mehedinți.

Mă bucur că am început demersurile pentru achiziție din timp și am reușit să îl comandăm.

Chiar dacă a durat până ca echipamentul complet să fie livrat, din cauza presiunii pe piața de producție, iată că acum Spitalul Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin are toate mijloacele necesare pentru depistarea cazurilor de Coronavirus.”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Capacitatea de testare a Sistemului Real Time PCR pentru aplicaţii de expresie genetică este de 192 teste/zi.


Elena Alexandru

Elena Alexandru

Profesia nu este deloc una ușoară, ci e chiar extrem de solicitantă, plină de dinamism ce aduce noi provocări în fiecare zi. Este însă foarte frumoasa. Recent am împlinit 19 ani de când profesez această minunată meserie.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă