Teatrul Național Marin Sorescu invitat la Reuniunea Teatrelor Naționale Românești de la Chișinău

Teatrul Național Marin Sorescu invitat la Reuniunea Teatrelor Naționale Românești de la Chișinău

20:09 23.09.2019
0

Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova participa la „Reuniunea Teatrelor Naționale Românești”, ediția a V-a, găzduită de Teatrul Național ”Mihai Eminescu” din Chișinău, organizat în perioada 16-29 septembrie 2019.

Evenimentul va aduce în capitala Republicii Moldova producții ale teatrelor din Craiova, Sibiu, Iași, Târgu Mureş şi București. Invitat încă de la prima ediție, Teatrul Național ,,Marin Sorescu” din Craiova va participa în acest an cu spectacolele ,,Miroase a pradă”, respectiv ,,RETROELECTRO”.

Distribuie articol

Pe 22 septembrie, ora 17:00, Naționalul din Craiova prezintă spectacolul „Miroase a pradă”, de Michele Lowe, în regia lui Alexandru Boureanu. Din distribuţie fac parte Raluca Păun, Ramona Drăgulescu, Romaniţa Ionescu, Claudiu Mihail , Marian Politic, Alex Calangiu.

Miroase a pradă este o comedie neagră cu evidente accente feministe, unde trei neveste, Nicky, Molly și Debra, sunt tentate de ideea să își ucidă bărbații plictisitori, înșelători și machiști și chiar au șansa de a face asta. Când iubirea a devenit rutină, realitatea impune instrumente adevărate de reacție. Replicile sunt tăioase și atent construite, conducând scenariul dramatic către o reprezentare viguroasă, energică și cu mare succes la public

Pe 23 septembrie, ora 19:00, compania teatrului craiovean urcă pe scenă cu spectacolul „Retroelectro”, un proiect de artă activă creat de Bogdan Georgescu. Pe scenă vor urca Alex Calangiu, Iulia Colan, George Albert Costea, Ramona Drăgulescu, Ioana Manciu, Claudiu Mihail, Raluca Păun, Costinela Ungureanu, Cătălin Vieru.

RETROELECTRO este tragi-comedia unei comunități sub presiunea autorității și a fricii, în contextul “tendințelor” naționalist-extremiste ce cuprind din ce în ce mai mult Europa de azi, chiar de ziua Europei. Pe data de 9 mai 2018 în toate școlile din județul Bistrița Năsăud – urban și rural – are loc un eveniment festiv care trebuie să se desfășoare între 10.50 și 11.10 dimineața – Careul Festiv pentru sărbătorirea împlinirii a o sută de ani de la moartea poetului național George Coșbuc, originar din județ. Directiva Inspectoratului Școlar pentru organizarea evenimentului vine însoțită de un scenariu detaliat, de nu mai puțin de douăsprezece pagini, propus ca sugestie, însă cu obligativitatea realizării în pauza mare.


Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă