Studiul Veeam arată că managerii IT se simt din ce în ce mai vulnerabili în fața atacurilor cibernetice și a altor dezastre

Studiul Veeam arată că managerii IT se simt din ce în ce mai vulnerabili în fața atacurilor cibernetice și a altor dezastre

16:24 17.01.2023
0

Un procent record - de 85% dintre companiile și organizațiile din întreaga lume - au fost vizate de cel puțin atac cibernetic pe parcursul anului 2022, relevă unul dintre cele mai așteptate studii anuale privind protecția datelor - Veeam Data Protection Trends Report. Potrivit rezultatelor studiului - realizat prin chestionarea a 4.200 de manageri IT din toate domeniile de activitate - doar 55% din datele criptate/distruse au putut fi recuperate în urma atacurilor. Unele atacuri sunt devastatoare, iar pierderea datelor sau indisponibilizarea lor pe o anumită perioadă poate duce chiar și la falimentul unei companii.

Distribuie articol

Majoritatea factorilor responsabili din domeniul IT resimt din ce în ce mai acut vulnerabilitatea în fața atacurilor cibernetice, pe măsură ce complexitatea mediilor de lucru hibride crește. Bugetele alocate protecției datelor vor crește cu circa 6,5% la nivel global în 2023, prognozează studiul Veeam, acest procent fiind considerabil mai mare decât totalul celorlalte creșteri planificate în alte domenii IT.


Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă