Sprijin masiv din partea Uniunii Europene pentru România în lupta împotriva coronavirusului. Demersuri susținute de Siegfried Mureșan

Sprijin masiv din partea Uniunii Europene pentru România în lupta împotriva coronavirusului. Demersuri susținute de Siegfried Mureșan

18:09 31.03.2020
0

România primește un ajutor masiv din partea Uniunii Europene în lupta pentru stoparea răspândirii coronavirusului, informații prezentate de către eurodeputatul liberal Siegfried Mureșan. Vicepreședintele PPE și membru al Parlamentului European, Mureșan a făcut demersuri pentru ca statele membre să acționeze unitar iar mecanismul financiar să fie pus în funcțiune cât mai rapid, fapt care s-a și întâmplat. România primește peste 3 miliarde euro din cele 37 de miliarde alocate în acest moment la nivelul Uniunii Europene.

Tot eurodeputatul PNL a făcut demersuri pentru ca taxele de import pentruechipamente sanitare să fie suspendate: Am cerut Comisiei Europene încă de acum două săptămâni ca Uniunea Europeană să suspende toate taxele de import aplicate echipamentelor medicale și de protecție necesare pentru combaterea COVID-19.

Ieri, comisarul european pentru Comerț, Phil Hogan, a propus același lucru tuturor statelor membre G20 (Grupul celor mai puternice 20 de economii ale lumii). Este foarte bine. Măsura cerută de mine este bună fiindcă va contribui la salvarea multor vieți, va preveni extinderea virusului și va reduce cheltuielile asupra bugetelor naționale.

Mă aștept ca această măsură să fie luată cât mai repede la nivelul Uniunii Europene și a celor 27 de state membre. Comisia Europeană are capacitatea de a decide în acest sens.

Cu cât luăm mai repede această decizie cu atât vom avea acces mai repede la echipamentele care ne ajută să salvăm vieți. Comisia Europeană nu trebuie să mai întârzie cu ridicarea acestor taxe de import!

Distribuie articol

Siegfried Mureșan: Este important să știm cum ne ajută Uniunea Europeană pentru combaterea epidemiei de COVID-1.

ℹ️ Vă spuneam săptămâna trecută că am votat ca 37 de miliarde de euro din Bugetul UE să fie folosiți pentru combaterea COVID-19.

✅Câți din acești bani revin României? Răspunsul: 3,1 miliarde de euro.

✅ Suntem pe locul 4 în UE în ceea ce privește nivelul sumei de care beneficiem din cele 37 miliarde de euro pentru combaterea COVID-19.


Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă