Seminar româno-sârb în domeniul situaţiilor de urgenţă

Seminar româno-sârb în domeniul situaţiilor de urgenţă

09:16 26.10.2019
0

ISU Mehedinţi a organizat un seminar în domeniul situaţiilor de urgenţă, desfăşurat în localitatea Ponoarele, la care a participat şi o delegaţie străină, formată din 15 specialişti ai Ministerului de Interne din Republica Serbia.

Distribuie articol

Întâlnirea a avut loc în cadrul proiectului „Întărirea capacităţii autorităţilor române şi sârbe de a reacţiona în caz de inundaţii şi cutremure”, derulat în cadrul Programului IPA de cooperare transfrontalieră România - Republica Serbia.

Activitatea a fost susţinută de inspectorul şef al ISU Mehedinţi, în prezenţa prefectului judeţului Mehedinţi, domnul Nicolae Drăghiea, în calitate de preşedinte al Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, a şefilor instituţiilor şi structurilor cu rol în gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de cutremure şi inundaţii, dar şi a reprezentanţilor autorităţilor locale din localităţile: Bala, Balta, Ponoarele, Baia de Aramă, Isverna, Şovarna, Godeanu şi Obârşia Cloşani.

Seminarul a urmărit îmbunătăţirea cooperării transfrontaliere între ISU Mehedinţi şi Sectorul pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă din cadrul Ministerului de Interne din Republica Serbia, în scopul reducerii efectelor inundaţiilor şi cutremurelor.

Un obiectiv important în cazul acestui proiect este creşterea gradului de conştientizare a populaţiei, în special în rândul elevilor, cu privire la măsurile de prevenire şi la modalităţile de a reacţiona în situaţii speciale provocate de inundaţii şi cutremure.

În acest sens, pompierii mehedinţeni au fost prezenţi în zece unităţi de învăţământ din localităţile: Bala, Balta, Baia de Aramă, Isverna, Obârşia Cloşani, Ponoarele, Şiroca, Mărăşeşti şi Negoieşti, unde au desfăşurat campanii de informare a elevilor în vederea formării unui comportament adecvat în cazul producerii situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii şi cutremure.

Pe timpul acţiunilor de informare preventivă a elevilor, au fost desfăşurate lecţii deschise, care s-au încheiat cu exerciţii de evacuare, post-seism. Totodată, pompierii au distribuit pliante şi broşuri care conţin reguli de comportare şi măsuri ce se impun a fi luate în cazul manifestării acestor riscuri.


Elena Alexandru

Elena Alexandru

Profesia nu este deloc una ușoară, ci e chiar extrem de solicitantă, plină de dinamism ce aduce noi provocări în fiecare zi. Este însă foarte frumoasa. Recent am împlinit 19 ani de când profesez această minunată meserie.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă