UPDATE: Procurorii dau EXPLICAȚII: Scandal în Spitalul de Boli Infecţioase Craiova! Pacienți au spart uşile clinicii după ce au aflat că vor fi internaţi din cauză că erau infestați cu coronavirus

UPDATE: Procurorii dau EXPLICAȚII: Scandal în Spitalul de Boli Infecţioase Craiova! Pacienți au spart uşile clinicii după ce au aflat că vor fi internaţi din cauză că erau infestați cu coronavirus

10:56 15.04.2020
0

Mai multe echipaje de poliţişti şi mascaţi au intervenit, aseară, la Spitalul de Boli infecţioase din Craiova, unde mai multe persoane de etnie rromă au făcut scandal când au aflat că vor fi internate pentru că fuseseră testate pentru COVID 19 şi rezultatul era pozitiv.

Jandarmii au fost obligați să se îmbrace cu combinezoane de protecție împotriva coronavirusului și să intervină pentru protejarea cadrelor medicale. Pacienții au fost aduși la spital cu forța din cartierul craiovean Romanești, acolo unde se fac cercetări cu privire la existența unui focar de coronavirus. Cetățenii au încălcat măsura izolării la domiciliu după ce au revenit din Marea Britanie. Există suspiciuni că minorul și mama sa care s-au prezentat inițial la secția de primiri urgență a Spitalului de Urgență din Craiova a contaminat mai mulți angajați ai sistemului public de sănătate.

Distribuie articol

Aseară au fost duse 12 persoane la Spitalul de Boli infecțioase din Craiova. Toți rromi, membri ai aceleiași familii. Toți pozitivi.

Primul din familie care a fost depistat pozitiv a fost cel mai mic membru al familiei, un copil în vârstă de 5 luni. Mama și bunica au primit și ele același rezultat după ce au fost testate. Ancheta epidemiologică a continuat acasă, printre rudele celor depistați pozitiv. Au fost testați ceilalți 9 membri ai familiei și toți au ieșit pozitiv. Când autoritățile le-au comunicat că trebuie să meargă la spital, aceștia au ripostat și au devenit agresivi. A fost nevoie de intervenția a patru echipaje de poliție și un echipaj al jandarmeriei pentru ca cei 9 oameni depistați pozitiv să poată fi duși la Spitalul de Boli Infecțioase. La spital, însă, scandalul a continuat. Cei doi bărbați din familie au dat continuu cu picioarele și pumnii in uși, iar medicii disperați au cerut ajutor. Mai mulţi jandarmi au fost îmbrăcați in combinezoane și au intrat in spital, în sectia Covid, pentru a-i liniști pe pacienții violenți care nu doreau să accepte internarea. Pacienții spuneau în permanență că ei se simt bine, nu au nimic și cereau să fie lăsați acasă. Toți membrii familiei se aflau în izolare la domiciliu pentru că unii dintre ei se intorseseră din Anglia. Vecinii au declarat, însă, că aceștia nu au respectat condițiile de izolare, iar acest moment este foarte greu să se mai stabiliească exact toate persoanele cu care au intrat în contact direct sau indirect.

Când au auzit ca trebuie să meargă la spital, 9 dintre cei 12 pacienţi au făcut scandal, unul dintre ei ar fi sunat să se plângă poliţiştilor că e scos cu forța din casă.

UPDATE: PROCURORII AU INTERVENIT

Procurorii craioveni au anunțat, astăzi, că a fost întocmit un dosar penal în cazul focarului de COVID-19 din cartierul craiovean Romanești. Cei 12 membri ai unei familii de romi, care au fost internați la Spitalul de Boli Infecțioase, au făcut scandal și au produs mai mute distrugeri. Procurorii au reușit să obțină probe privind zădărnicirea combaterii răspândirii coronavirusului în urma audierilor. Pur și simplu pacienții au mințit în privința faptului că au călătorit în Marea Britanie iar sosirea ăn Craiova a fost în urmă cu mai puțin de două săptămâni.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, acest dosar a fost deschis miercuri, pe 15 aprilie. Infracțiunile reținute de anchetatori sunt falsul în declaraţii şi zădărnicirea combaterii bolilor. Anchetatorii spun că o femeie, aflată în izolare, a mers cu nepotul său la Spitalul de Urgență Craiova. Aici a mințit doctorii, susținând că minorul nu a fost în străinătate în ultimele zile. Procurorii craioveni spun că bunica copilului nu este singura care a încălcat măsura izolării. Pe 13 aprilie, mama copilului confirmat cu COVID-19 a mers la acesta, la spital. Și asta deși se afla în izolare la domiciliu, ca și ceilați membrii ai familiei.

”La data de 11.04.2020, numita M.J., bunica minorului P.M.M.I., în vârstă de 5 luni, aflat în izolare la domiciliu împreună cu familia sa, s-a prezentat împreună cu acesta la unitatea de primiri urgenţe din cadrul Spitalului de Urgenţă Craiova, întrucât minorul prezenta stare febrilă.

Cu ocazia efectuării triajului, numita M.J. a declarat în mod nereal faptul că minorul nu a călătorit în afara teritoriului ţării în ultimele 14 zile anterior datei prezentării la unitatea spitalicească. În cursul aceleiaşi zile, minorul a fost transferat la Spitalul Suport Filantropia, iar la data de 12.04.2020 a fost confirmat pozitiv Covid19. A fost transferat la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş Craiova, împreună cu bunica sa”.


Elena Alexandru

Elena Alexandru

Profesia nu este deloc una ușoară, ci e chiar extrem de solicitantă, plină de dinamism ce aduce noi provocări în fiecare zi. Este însă foarte frumoasa. Recent am împlinit 19 ani de când profesez această minunată meserie.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă