Record de intervenţii! 52 de misiuni ale pompierilor mehedinţeni în sprijinul cetăţenilor, numai în acest weekend

Record de intervenţii! 52 de misiuni ale pompierilor mehedinţeni în sprijinul cetăţenilor, numai în acest weekend

07:46 29.10.2019
0

Pompierii din cadrul ISU Mehedinţi au intervenit, în acest weekend, pentru stingerea a 18 incendii, salvarea unei persoane ca urmare a producerii unui accident rutier, dar şi pentru acordarea îngrijirilor medicale de urgenţă şi transportarea la spital a unui număr de 33 de persoane care prezentau diferite afecţiuni medicale.

Distribuie articol

Echipajele de pompieri au acţionat, în această perioadă, pentru stingerea a 18 incendii, patru dintre acestea manifestate la acoperişul unei case de locuit, o anexă gospodărească, o claie de fân şi la tabloul electric dintr-un apartament situat în municipiul Dr.Tr.Severin, iar alte 14 incendii izbucnite la vegetaţie uscată.

Cele 14 incendii izbucnite pe raza localităţilor Brezniţa de Ocol, Dr.Tr.Severin, Valea Copcii, Halânga, Vlădaia, Eibenthal, Zegaia, Ponoarele, Bâcleş, Traian, Crivina, Jidoştiţa, s-au manifestat pe o suprafaţă de peste 50 ha de vegetaţie uscată şi litieră, ca urmare a folosirii focului fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor.

Un incendiu izbucnit, seara trecută, ca urmare a nerespectării regulilor de utilizare a coşurilor de fum, a fost stins de pompieri înainte de a se extinde la acoperişul unei case din localitatea Malovăţ.

Având în vedere că ne aflăm la început de sezon rece, iar cetăţenii încep să folosească sistemele de încălzire, pentru a preveni izbucnirea incendiilor la locuinţe, recomandăm respectarea următoarele măsuri specifice de prevenire:

- Asiguraţi verificarea, curăţarea şi repararea, dacă este cazul, a coşurilor de fum;

- NU folosiţi decât materialul combustibil pentru care a fost destinată soba şi evitaţi supraîncărcarea acesteia;

- NU folosiţi soba decât cu uşiţa închisă;

- Aşezaţi o tăviţă metalică în faţa sobei, în dreptul uşiţei;

- NU folosiţi aparate electrice defecte sau cu improvizaţii;

- NU aşezaţi materiale combustibile pe mijloacele de încălzire sau în apropierea acestora;

- Decuplaţi aparatele de încălzire electrice înainte de a părăsi locuinţa sau de a adormi şi stingeţi focul din sobă;

- NU lăsaţi niciodată copiii nesupravegheaţi cu focul în sobă aprins ori cu aparatele de încălzire electrice în funcţiune.


Elena Alexandru

Elena Alexandru

Profesia nu este deloc una ușoară, ci e chiar extrem de solicitantă, plină de dinamism ce aduce noi provocări în fiecare zi. Este însă foarte frumoasa. Recent am împlinit 19 ani de când profesez această minunată meserie.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă