Recondiţionează încălţăminte uzată şi o donează familiilor nevoiaşe!  Tinerii deveniţi cizmari, fac voluntariat

Recondiţionează încălţăminte uzată şi o donează familiilor nevoiaşe! Tinerii deveniţi cizmari, fac voluntariat

12:18 04.09.2020
0

Un grup de 7 volutari din Craiova fac lucruri frumoase pentru familiile nevoiaşe din judeţul Dolj. Au iniţiat un proiectul prin care încălțămintea veche a craiovenilor poate fi curățată, recondiționată sau chiar personalizată. Iniţiatorul acestui proiect încurajează tinerii din Craiova să se implice în viaţa comunităţii şi să dezvolte programe şi deziderate care sa vină în sprijinul acesteia.

Distribuie articol

Proiectul prin care se pot recondiționa sau chiar personaliza articolele de încălțăminte a prins contur acum câteva luni, după ce managerul acestui proiect a văzut un videoclip postat de o persoană din Statele Unite ale Americii.

„O idee cumva împrumutată de peste mări şi ţări din America, am văzut acolo, poţi aduce o pereche de încălţăminte cât de cât la forma iniţială”, spune Ovidiu Fudulache, manager de proiect.

Acesta a strâns 7 voluntari care atunci când nu sunt la facultate, pentru că majoritatea sunt studenţi vin la atelierul de recondiţionare.

„Acesta este un aparat de albire. De observat când purtăm astfel de încălţăminte şi talba s-a îngălbenit, aici punem o soluţie de albire”, spune un voluntar.

„Am încercat şi mi-a reuşit să redau sculoarea pe care a avut o iniţial iar acum aştept rezultatul. Cât de greu e? Timpul este cel mai greu factor că nu pot ajunge aici tot timpul”, spune Oana Popescu.

Referitor la venituri, sumele de bani obținute sunt reinvestite în dotări și materiale consumabile, în încercarea de a dezvolta sfera de servicii.

Tarifele pentru serviciile practicate de echipa Ageless sunt cuprinse între 10 și 150 de lei, totul în funcție de ceea ce dorește clientul (curățare standard, albire talpă, revopsire, lipire sau personalizare-cu machete sau manuală-).

Tinerii care se ocupă de proiect vor să deschidă un atelier în centrul orașului și două centre în zone cheie ale urbei unde locuitorii să poată dona încălțăminte.

„Ca și principal obiectiv, ne propunem ca în următorul an să deschidem un atelier în zona centrală a orașului Craiova, astfel încât să creștem gradul de vizibilitate al Ageless. Totodată, în luna septembrie ne dorim să amenajăm în punctele cheie ale oraşului, două spaţii special destinate colectării articolelor de încălţăminte, astfel încât acestea să nu mai ajungă la groapa de gunoi, ci să fie sortate, recondiţionate (dacă este posibil) şi reciclate. Ne-am propus încă de la început să încheiem o serie de  parteneriate cu magazinele de profil ce își desfășoară activitatea în Craiova și sperăm să reușim acest lucru până la finalul anului 2020. Printre altele, împreună cu aceștia ne dorim să realizăm un eveniment de expoziție cu vânzare, iar o parte din vânzări să fie donată către persoanele care  se confruntă cu dificultăți în viață de zi cu zi”, încheie Ovidiu Fudulache.

În prezent lucrează la recondiţionarea a peste 150 de perechi de încălţăminte care vor ajunge la familiile nevoiaşe.


Elena Alexandru

Elena Alexandru

Profesia nu este deloc una ușoară, ci e chiar extrem de solicitantă, plină de dinamism ce aduce noi provocări în fiecare zi. Este însă foarte frumoasa. Recent am împlinit 19 ani de când profesez această minunată meserie.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă