PSD s-a rupt în două la votul din Consiliul Local Craiova. Un viceprimar și câțiva consilieri s-au rătăcit de grup și au votat ca PNL și USRPLUS

PSD s-a rupt în două la votul din Consiliul Local Craiova. Un viceprimar și câțiva consilieri s-au rătăcit de grup și au votat ca PNL și USRPLUS

21:07 26.11.2020
0

PSD și-a dat cu stângu în dreptu în ședința online a Consiliului Local Craiova, înregistrând un eșec usturător la votul la cel mai controversat punct de pe ordinea de zi - Proiectul de hotărâre prin care urma să se aprobe noii indicatori tehnico-economici ai investitiei „Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului naţional şi cultural – Casa Rusănescu (Casa Casătoriilor)”.

Echipa Olguței Vasilescu s-a făcut praf când a venit momentul dezbaterii și votului la punctul care viza proiectul Casei Rusănescu - viitor muzeu al Craiovei. Printr-un artificiu, suma inițială destinată proiectului a crescut de la 11 milioane lei la 17 milioane lei, diferență care nu a fost acceptată de consilierii PNL și USRPLUS. Surprinzător, unul dintre viceprimari (Daniela Barbu) a votat alături de consilierii de dreapta, în timp ce altul (Rela Filip) a votat pentru.

Distribuie articol

Surprinzător, alături de PNL și USR-PLUS au votat și de către unii dintre consilierii municipali PSD si PER, ducând la respingerea proiectului. Cu 19 voturi împotrivă, șase voturi pentru și două abțineri, noii indicatori tehnico-economici ai investitiei, descrierea sumară a investiției și actualizarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenții (DALI) nu au trecut de CL. Au votat pentru acest proiect pesediștii Dan Spânu, Lucian Dindirică, Marin Nicoli, Radu Marinescu, Aurelia Filip și Sorin Marinescu, în timp ce Cristian Vasilcoiu și Sorin Dinescu s-au abținut.

Împotriva proiectului susținut de PSD au votat și Dan Diaconu (consilierul PNL care a sărit în barca PSD), Daniela Barbu (viceprimarul Craiovei), Ionela Dinu, Ionuț Pârvulescu, Constantin Mogoșanu și Dorel Berceanu. Deloc surprinzător, Olguța Vasilescu, primarul a cărei depunere de jurământ este contestată în instanță, a criticat proiectul fostului primar Mihail Genoiu, tot de la PSD. Dar cine va plăti banii risipiți din buzunarul craiovenilor?


Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

Conectare



Cont nou



Resetare parolă