Protejați-vă casa! Ce trebuie să faci pentru a ține coronavirusul departe de locuință

Protejați-vă casa! Ce trebuie să faci pentru a ține coronavirusul departe de locuință

20:33 21.03.2020
0

Coronavirus debutează ca o simplă răceală, care afectează căile respiratorii, în principal. În general, simptomele acestul virus apar la 2-14 zile de la expunere. Simptomele sunt febră, tuse, dificultate în a respira, nas care curge, dureri de cap și de gât, precum și o stare generală de rău. La bebeluși și la vârstnicii cu un sistem imunitar scăzut, coronavirusul poate duce la pneumonie sau bronșită.

Distribuie articol

10 măsuri de prevenţie recomandate în alte ţări pentru momentul în care ne întoarcem în casă, din care şi noi putem învăţa ceva:

1. Când ajungi acasă, încearcă să nu atingi nimic până nu iei primele măsuri de dezinfectare.

2. Scoate-ţi încălţămintea chiar de la intrarea în casă şi şterge pantofii pe tălpi cu o soluţie cu clor.

3. Dacă ai fost afară împreună cu animalul de companie, dezinfectează-i lăbuţele cu o soluţie cu săpun şi apă.

4. Scoate hainele pe care le-ai purtat pe afară (geci, pantaloni etc.) şi pune-le într-un coş cu rufe de spălat. Nu le purta de două ori. Temperatura recomandată de spălare este de minim 60 de grade.

5. Pune portmoneul, cardul de credit, cheile sau orice altceva ai folosit afară şi ai atins mai des etc. într-o cutie la intrare.

6. Fă un duş sau, dacă nu ai cum, spală bine toate zonele care au fost expuse: mâinile, faţa, antebraţele, coatele etc.

7. Curăţă telefonul mobil şi ochelarii cu o soluţie de apă şi săpun sau cu spirt.

8. Pune-ţi nişte mănuşi de unică folosinţă (sau de menaj) şi spală/curăţă cu o soluţie din apă şi dezinfectant suprafeţele genţilor, cutiilor, pungilor etc. aduse de afară, înainte de a le duce în bucătărie sau în alte camere. (Soluţia se prepară folosind 20 ml clor sau alt dezinfectant la 1l de apă). Curăţă şi pardoseala, pe suprafaţa pe care au stat obiectele când ai venit cu ele în casă.

9. Scoate mănuşile cu grijă, trăgându-le de vârful degetelor, aruncă-le la gunoi(cele de menaj trebuie dezinfectate ulterior şi ele) şi spală-te apoi din nou bine pe mâini. Timpul minim recomandat de spălare pe mâini este de 20 de secunde.

10. Nu uita că o dezinfectare totală nu este posibilă, dar ce urmărim prin respectarea acestor paşi este să diminuăm pe cât de mult riscurile.


Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă