PRO DEMOCRAȚIA: Agenția pentru Protecția Mediului Dolj încalcă legea și sfidează interesele cetățenilor români

PRO DEMOCRAȚIA: Agenția pentru Protecția Mediului Dolj încalcă legea și sfidează interesele cetățenilor români

12:04 23.08.2019
0

Asociația PRO DEMOCRAȚIA – Club Craiova a luat act cu consternare de modul nedemocratic, nelegal și lipsit de profesionalism în care reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Dolj s-au implicat în organizarea unei așa-zise dezbateri publice, la Podari, în data de 22 august 2019, pe marginea Raportului de impact asupra mediului al firmei Getec (dezvoltatoarea centralei termice cu combustibil biomasă de la Podari din cadrul proiectului de construire a fabricii de bioetanol Clariant), se precizează în comunicatul distribuit de PRO DEMOCRAȚIA.

Distribuie articol

Asociația PRO DEMOCRAȚIA – Club Craiova consideră că, Agenția pentru Protecția Mediului Dolj a încălcat flagrant prevederile legale, așa cum sunt stabilite în Legea nr.292/2018 privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice şi private asupra mediului.

Asociația PRO DEMOCRAȚIA – Club Craiova constată că Agenția pentru Protecția Mediului Dolj insistă să ignore principiile transparenței decizionale și interesul superior al cetățeanului în activitatea pe care o desfășoară.

În consecință, Asociația PRO DEMOCRAȚIA – Club Craiova solicită Directorului executiv al Agenției pentru Protecția Mediului Dolj, Mateescu Monica Daniela, să-și înainteze de urgență demisia de onoare.

Totodată, Asociația PRO DEMOCRAȚIA – Club Craiova își rezervă dreptul de a sesiza organele în drept ale statului, atât Agenția Națională pentru Protecția Mediului, cât și Justiția, cu privire la lipsa de transparență și sfidarea interesului cetățenilor județului Dolj manifestate în ultimul timp de Agenția pentru Protecția Mediului Dolj, sub conducerea directorului Mateescu Monica Daniela.


Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă