Premierul Florin Cîțu a participat, alături de președintele României, Klaus Iohannis la campania de împădurire pe terenuri nisipoase și degradate din sudul României

Premierul Florin Cîțu a participat, alături de președintele României, Klaus Iohannis la campania de împădurire pe terenuri nisipoase și degradate din sudul României

15:48 24.03.2021
0

Prefectul județului Dolj, Nicușor Roșca, a participat astăzi la o acțiune de împădurire la Dăbuleni, alături de președintele României, Klaus Iohannis și premierul Florin Cîțu, dar și de ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tancsoz Barna, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Attila Cseke, ministrul Agriculturii, Adrian Oros și ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă.

Distribuie articol

În cadrul acestei acțiuni, au fost plantate sute de puieți de salcâm în apropierea localității Dăbuleni, județul Dolj, una dintre cele mai afectate părți ale țării de fenomenul deșertificării.

Pământul bun de demult s-a transformat și dacă nu împădurim, avem o pierdere de peste 1000 de hectare de teren arabil în fiecare an. Cu toții ne dorim mediu curat, pentru noi și generațiile care vin, iar extinderea suprafețelor cu pădure este parte din programul de guvernare!

Florin Cîţu: Suntem într-o zonă unde, aşa cum a spus şi domnul preşedinte şi domnul ministru, a început deşertificarea în România şi chiar la Dăbuleni este un loc emblematic. România are astăzi cam 29-30% din suprafaţă împădurită, în timp ce UE are o medie de 38% împădurită. Aceasta este provocarea pentru acest guvern. Alocăm resursele prin PNRR, poate şi resurse bugetare, dacă mai este nevoie, dar provocarea pentru acest guvern, pentru domnul ministru, pentru domnii miniştri, este să aducem gradul de împădurire în România de la 29-30%, peste media europeană de 38%. Pentru motivul acesta suntem astăzi aici, să începem această campanie, iar prezenţa mea aici este pentru a arăta că susţin această campanie şi vom aloca resursele necesare.

"Iubesc natura și îmi doresc o natură sănătoasă pentru România, pentru generația noastră și pentru cele care vor veni după noi. Este nevoie de reîmpăduriri ca să avem un mediu curat și pentru a combate încălzirea climatică. Am participat astăzi la o astfel de acțiune de plantare, la Dăbuleni, într-o zonă în care terenul fertil s-a transformat în câteva decenii în teren nisipos. Este important să contracarăm această deșertificare și să extindem suprafața de pădure din România. Din Planul Național de Redresare și Reziliență, 1,5 miliarde de euro vor fi folosiți pentru a planta păduri, pentru că ambiția noastră este să ajungem la 40% din terenul național împădurit", a spus preşedintele ţării.
Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă