Poșta Română: Lansarea sistemului Step Hear în Craiova

Poșta Română: Lansarea sistemului Step Hear în Craiova

15:51 16.02.2024
0

Compania Națională Poșta Română, în parteneriat cu Asociația Framinor și Asociația Alfabetul Scripor, a inaugurat astăzi un proiect unic în România - sistemul Step Hear. Acest sistem inovator a fost lansat în incinta Oficiului Poștal Nr. 1 din Calea Unirii nr. 54 din Craiova și în alte 46 de oficii poștale din întreaga țară.

Step Hear este un sistem dedicat persoanelor cu deficiențe de vedere și nevăzătorilor, care le permite să acceseze serviciile poștale fără a avea nevoie de un însoțitor. Acest proiect a fost inițiat anul trecut în Oficiul Poștal nr. 39 din București, cu sprijinul Asociației Nevăzătorilor din România, iar acum a fost extins la nivel național.

În prezent, în România, există aproximativ 90.000 de persoane cu deficiențe de vedere și nevăzătoare. Prin implementarea tehnologiei Step Hear în cele 47 de oficii poștale, Poșta Română devine una dintre puținele companii care oferă posibilitatea acestor persoane să beneficieze de facilități care le asigură un grad crescut de independență în ceea ce privește accesul la serviciile poștale.

Distribuie articol

Deliu George Ninel, președintele Filialei Dolj a Asociației Nevăzătorilor din România, a salutat inițiativa și a declarat: \"Această aplicație vine în sprijinul accesibilizării serviciilor poștale pentru persoane cu dizabilități, în cazul nostru pentru persoane cu deficiențe de vedere. Asociația Nevăzătorilor salută această inițiativă și mulțumește dezvoltatorului aplicației și Poștei Române prin care se pune în practică folosirea aplicației pentru prima oară în Craiova.\"

Doru Câplea, directorul Sucursalei de Poștă Craiova, a subliniat importanța acestui proiect și a declarat: \"Acest proiect reprezintă un pas important în asigurarea accesului nediscriminatoriu la serviciile poștale pentru persoanele cu deficiențe de vedere. Suntem mândri să putem oferi această facilitate clienților noștri și suntem recunoscători pentru parteneriatul cu Asociația Framinor și Asociația Alfabetul Scripor, care a făcut posibilă implementarea acestui proiect în Craiova. Ne dorim ca sistemul Step Hear să fie disponibil în toate oficiile poștale din țară și să contribuie la creșterea independenței persoanelor cu deficiențe de vedere în accesarea serviciilor poștale.\"

Sistemul Step Hear este un exemplu elocvent al modului în care tehnologia poate fi folosită în beneficiul persoanelor cu deficiențe de vedere. Poșta Română demonstrează astfel angajamentul său față de incluziune și accesibilitate, oferind servicii poștale adaptate nevoilor tuturor clienților săi.


Sursa: CN Poșta Română - comunicat
Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă