PNL Dolj: Tentativă de fraudare de către PSD a alegerilor în comuna doljeană Calopăr

PNL Dolj: Tentativă de fraudare de către PSD a alegerilor în comuna doljeană Calopăr

21:50 13.09.2020
0

Într-un comunicat de presă, PNL Dolj acuză că PSD nu dorește alegeri libere și corecte și încearcă prin orice mijloace să controleze procesul electoral. Acest lucru este demonstrat încă o dată, dacă mai era cazul, de faptul că PSD și-a infiltrat agenți electorali în funcțiile de președinți de secții de votare. Tindem să credem că practica este una generalizată, având în vedere faptul că după cazul Argetoaia, întâlnim aceeași situație și în comuna Calopăr.

Distribuie articol

În acest sens, PNL Dolj a depus contestație la Biroul Electoral de Circumscripție Nr 24 Calopăr și la Autoritatea Electorală Permanentă prin care solicită înlocuirea numiților :

1.Prodileanu Dumitru Adrian - președinte secția de votare 278, comuna Calopăr;

2.Ciurea Maria Lavinia - locțiitor secția de votare 279, comuna Calopăr;

3.Grigorascu Ioana - președinte secția de votare 280, comuna Calopăr;

4.Borhot Ionut Alexandru - locțiitor secția de votare 280, comuna Calopăr;

5.Ghiță Simona - locțiitor secția de votare 281, comuna Calopăr;

întrucât aceștia participă la campania electorală pentru alegerile locale 2020, a candidaților PSD din comuna Calopăr, fapte incompatibile cu calitatea de președinte/locțiitor al secției de votare.

În acest sens am atașat contestației depuse fotografiile postate de aceștia pe rețelele de socializare din care rezultă că participă în mod activ alături de membri PSD în acțiunile de promovare a candidaților acestui partid.

În drept, potrivit Legii nr.115/2015 art. 30 alin.2 “Desemnarea președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare și a locțiitorilor acestora se efectuează potrivit Legii nr. 208/2015, cu modificările și completările ulterioare.”

Tot potrivit Legii nr.208/2015 art. 16 alin. 16, expertul electoral nu poate participa la campania electorală.

Aceste prevederi imperative au ca scop asigurarea unui cadru imparțial și corect al desfășurării alegerilor în cadrul secției de votare și care nu poate fi asigurat în condițiile exercitării calității de președinte al secției de votare care a participat în mod activ la campania electorala a PSD.

Față de situatia de fapt și de drept expusă mai sus considerăm a exista indicii rezonabile privind lipsa impartialității și a probității morale a persoanelor sus menționate.

Acest fapt ne-a determinat să solicităm înlocuirea acestora din calitatea în care au fost desemnați.

PNL Dolj nu va tolera nicio abatere de la lege și își asumă să apere dreptul cetățenilor de a participa la alegeri libere și corecte.

Biroul de presă al PNL Dolj


Sursa: PNL Dolj
Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă