Plutonierul major Adrian Ivan de la IJJ Mehedinţi s-a întors acasă din Afganistan

Plutonierul major Adrian Ivan de la IJJ Mehedinţi s-a întors acasă din Afganistan

12:31 14.01.2020
0

Jandarmii români s-au întors acasă după ce au participat la misiunea NATO de consiliere a forțelor de ordine publică și securitate afgane. În cele aproape șase luni, jandarmii români au desfășurat cu succes zeci de misiuni de consiliere și protecție, confirmând, încă odată, valoarea pe care forțele de jandarmerie o aduc misiunilor de consolidare a păcii în zonele post-conflict .

Distribuie articol

În semn de apreciere și recunoaștere a activității jandarmilor români, general-maior Robert L. Marion, adjunctul comandantului CSTC-A (Combined Security Transition Command - Afghanistan) a oferit membrilor contingentului de jandarmi români, medalia NATO non-Article 5.

La întoarcerea în țară, jandarmii români au fost întâmpinați la Baza Aeriană 90, de inspectorul general al Jandarmeriei Române, colonel Bogdan Enescu, alături de adjunctul său, colonelul Ionuț-Gabriel Cîmpanu și șeful Serviciului de Relații Internaționale, locotenent colonel, Dorin Luță.

În zilele următoare, jandarmii vor urma un program specific de evaluare medicală și recuperare psihologică, apoi se vor întoarce la unitățile de unde provin.

Ei au avut misiunea de a proteja consilierii jandarmi pe timpul deplasării acestora la diferitele instituții de ordine publică și securitate afgane. Pentru a participa la această misiune, colegii noștri au trecut mai multe probe de verificare a cunoștințelor de specialitate, competențelor lingvistice în limba engleză, examenul psihologic, cât și cel medical.

Până acum, Jandarmeria Română a dislocat 12 contingente în cadrul misiunii NATO din Afghanistan.

În prezent, Jandarmeria participă la 9 misiuni internaționale sub egida UE, ONU și OSCE.


Elena Alexandru

Elena Alexandru

Profesia nu este deloc una ușoară, ci e chiar extrem de solicitantă, plină de dinamism ce aduce noi provocări în fiecare zi. Este însă foarte frumoasa. Recent am împlinit 19 ani de când profesez această minunată meserie.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă