Plajele din Calafat şi Cetate sunt acoperite de apa Dunării!  Nivelul Dunării a crescut foarte mult în ultimele 3 zile

Plajele din Calafat şi Cetate sunt acoperite de apa Dunării! Nivelul Dunării a crescut foarte mult în ultimele 3 zile

17:18 28.06.2020
0

Plajele amenajate din municipiul Calafat şi Cetate din judeţul Dolj sunt acoperite în totalitate de apele Dunării care a crescut foarte mult în ultimel trei zile. Nu se mai văd pontoanele, iar pista de biciclete a fost distrusă de apă. Au ieşit bordurile de pe marginea pistei. Azi, în Calafat s-au înregistrat peste 30 de grade şi mulţi au venit să facă plajă. Pentru că nu au avut unde....au făcut grătar.

Distribuie articol

"Dacă nu avem unde să facem plajă, facem grătar!"- spun amuzaţi doi craioveni care veniseră să facă plajă, însă nu s-au aşteptat ca plajele amenajate aici să dispară sub ape. Nivelul Dunării a crescut de 3 zile.

„De obicei faţă de nivelul actual există o suprafaţă de 25-30 de metri acoperită de apă, plaja este acoperită de apă şi cred că la cum arată abia peste 14 zile se va putea face plajă aici”, spune un localnic.

Autorităţiile locale spun că probleme sunt aici în fiecare an când nivelul Dunării creşte.

„Apa a început să crească de o săptămână, aşa creşte în fiecare an Dunărea, când din cauza precipitaţiilor, afluenţii se revarsă", spune Lucian Ciobanu, primarul din Calafat.

După ce apa se va retrage autorităţiile locale vor reamenaja plajele pentru acest sezon estival.


Elena Alexandru

Elena Alexandru

Profesia nu este deloc una ușoară, ci e chiar extrem de solicitantă, plină de dinamism ce aduce noi provocări în fiecare zi. Este însă foarte frumoasa. Recent am împlinit 19 ani de când profesez această minunată meserie.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă