Pepenii din Dăbuleni au ajuns cu întârziere pe tarabe!  Producţie la jumătate din cauza grindinei

Pepenii din Dăbuleni au ajuns cu întârziere pe tarabe! Producţie la jumătate din cauza grindinei

07:11 23.06.2020
0

Producţie mică de pepeni la Dăbuleni, judeţul Dolj. Producătorii spun că din cauza grindinei, producţia este la jumătate. Preţul este unul destul de mic, vorbim la en gros de un leu. Anul acesta oamenii se plâng că nu îşi vor putea acoperi nici cheltuielile. În anii trecuţi, pepenii erau pe tarabe încă de la începutul lunii iunie, iar anul acesta, oamenii abia au început să culeagă.

Distribuie articol

Este forfotă mare pe terenurile din Dăbuleni. De două zile a început recoltatul pepenilor care au ajuns deja în piaţa engros din localitate. Oamenii se plâng că au ajuns mai târziu cu trei săptpmâni ca de obicei. În Dăbuleni sunt cultivate peste 2.000 de hectare cu pepeni, iar la începutul lunii iunie ar fi trebuit să fie pe tarabe. În loc de profit, fermierii îşi numără acum pagubele.

„E întârziată producţia. Cu cât a întârziat ? Cu 10-12 zile. Am făcut două recoltări, am eliminat ce a fost stricat, lovite de grindină, în două dăţi”, spune Vasile Viorel , producător.

Mai mult decât atât şi producţia care a rămas este afectată de grindină. Se văd pepenii loviţi.

„Uite, bătute de piatră. Cum arată? A lovit-o grindina? Da,da mamă!, spune o bătrână.

„Ploiele nu ne-au ajutat. Ne-au încurcat. Au fost ploi acide şi am fost nevoiţi să le stropim din nou. Cu substanţe scumpe adică 30 de milioane lei vechi pe hectar”, mai spune un producător

În oraşul Dăbuleni sunt peste 1500 de cultivatori de pepeni care ajung cu marfa în pieţele din întreaga ţară.


Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă