Pandurii au fost activi, și în acest an, în săptămâna CODEWEEK

Pandurii au fost activi, și în acest an, în săptămâna CODEWEEK

08:05 16.10.2020
0

În fiecare zi a Săptămânii programării, ei au consultat calendarul și au luat parte la activitățile care i-au interesat. Temele incluse au fost diverse: ateliere de robotică, cursuri de e-learning, webinare și tutoriale de programare.

Distribuie articol

Ca de fiecare dată, spiritul creativ și implicat al elevilor vladimirești și-a făcut simțită prezența, fapt demonstrat în cadrul activităților desfășurate.

Sub îndrumarea profesorilor de informatică Adriana Gîju, Adriana Călinoiu, Alexandra Marcu și Elena Predeșel, pandurii au experimentat limbaje de programare noi în care au creat jocuri interactive și diverse aplicații. Un exemplu în acest sens este site-ul TRINKET prin intermediul căruia s-au inițiat în limbajul de programare Python, limbaj pe care încearcă să-l aprofundeze și în cadrul Clubului de Inteligență Artificială din cadrul colegiului.

Unul dintre programele realizate a fost ,,Ghicește steagul”. Lecțiile au presupus crearea jocului prin realizarea steagurilor anumitor țări și atribuirea fiecărui steag țării corespunzătoare. Astfel procesul de învățare a devenit mult mai distractiv. De asemenea, elevii au realizat desene și au reușit să construiască digital un ,,portal\" către spațiul cosmic.

La finalul activităților au fost încântați de cunoștințele dobândite într-un mediu educativ și interactiv, unii dintre ei descoperindu-și noi pasiuni, luând în considerare chiar și construirea unei cariere militare în domeniul programării.

Lansată în 2013, Europe Code Week - Săptămâna Uniunii Europene a programării - reprezinta cea mai importantă inițiativă susținută de Comisia Europeană, care sărbătorește creativitatea, rezolvarea de probleme și colaborarea prin programare și alte activități cu și despre tehnologie. În 2019, 4,2 milioane de oameni din peste 80 de țări din întreaga lume au luat parte la UE Code Week.


Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă