O fermă de porci din Ipoteşti, afectată de pesta porcină!  3.700 de porci vor fi ucişi

O fermă de porci din Ipoteşti, afectată de pesta porcină! 3.700 de porci vor fi ucişi

14:17 01.11.2019
0

Specialiştii DSVSA Olt au confirmat un focar de pestă porcină la o fermă de suine din Ipoteşti. Astăzi, medicii veterinari ucid toţi porcii din explotaţie.

Distribuie articol

Ferma din Ipoteşti este prima exploataţie comercială de suine afectată de pesta porcină din judeţ. Peste 3.700 de porci sunt eliminaţi din cauza virusului.

„A fost confirmată pesta porcină africană şi la o exploataţie comercială de suine aflată în localitatea Ipoteşti, unde de astăzi, se aplică măsura uciderii tuturor porcilor, respectiv un efectiv de 3755 capete suine, conform planului de măsuri de combatere a bolii, aprobat în şedinţa CLCB din data de 31.10.2019 .

DSVSA Olt solicită sprijinul şi înţelegerea unităților administrativ teritoriale, a cetăţenilor și a operatorilor economici pentru respectarea acestor măsuri, având în vedere gravitatea bolii şi consecinţele economice grave generate de apariţia ei.

Pentru a împiedica răspândirea bolii, toate animalele suspecte trebuie sacrificate și neutralizate, iar proprietarii vor fi despăgubiți de către stat, în condițiile prevăzute de legislație”, spun reprezentanţii DSV Olt.

Pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel social din punct de vedere economic.


Elena Alexandru

Elena Alexandru

Profesia nu este deloc una ușoară, ci e chiar extrem de solicitantă, plină de dinamism ce aduce noi provocări în fiecare zi. Este însă foarte frumoasa. Recent am împlinit 19 ani de când profesez această minunată meserie.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă