Nicolae Ciucă, la Craiova: Comisia Europeană a aprobat Programul Regional Oltenia, de 1,2 miliarde euro

Nicolae Ciucă, la Craiova: Comisia Europeană a aprobat Programul Regional Oltenia, de 1,2 miliarde euro

22:54 20.10.2022
0

Premierul PNL, Nicolae Ciucă, împreună cu Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, Virgil Popescu, ministrul Energiei, au efectuat, joi, o vizită de lucru în județul Dolj. Alături de premier și de cei doi miniștri s-au aflat deputatul Stoica Stefan, președintele PNL Dolj, deputații Ionuț Stroe și Gigel Știrbu, Nicolae Giugea, președintele PNL Craiova și subprefectul județului Dolj, Nicușor Roșca, delegația purtând discuții cu trei operatori economici de calibru din județul nostru.

Fabricile QFort, Popeci Utilaj Greu și Softronic au fost pe lista premierului și arată preocuparea pentru mediul de afaceri, dar si interesul pentru soluții la problemele prezentate în timpul discuțiilor cu managementul companiilor. “Produsele românești realizate la Craiova duc numele țării peste hotare și reușesc să asigure sute de locuri de muncă”, a transmis premierul PNL.

Astfel, premierul Nicolae Ciucă a menționat că este relevant ca să fie purtate aceste discuții, pentru a afla problemele cu care mediul privat se confruntă și pentru a stabili modalitățile prin care să fie rezolvate cu ajutorul deciziilor guvernamentale, a inițiativelor legislative.

Distribuie articol

Nicolae Ciucă, președintele PNL; M-am întâlnit astăzi cu colegii liberali din regiunea Sud-Vest Oltenia și am discutat despre nevoile oamenilor din zonă și despre ceea ce face Guvernul pentru a le îmbunătăți viața cetățenilor.

Reducerea disparităților dintre regiuni este una dintre prioritățile Executivului. În Oltenia, sunt în desfășurare sau sunt prevăzute unele dintre cele mai mari investiții. Vorbim aici despre infrastructură rutieră și avem exemplul drumului expres Craiova-Pitești, modernizarea sistemului sanitar, dar și investiții în rețelele de gaze și energie, finanțate prin PNRR și prin PNI \"Anghel Saligny\".

În această regiune, avem și exemplul concret că viziunea liberală a Guvernului de a susține investițiile dă roade. Ford Otosan a anunțat investiții private de 490 milioane euro la Craiova, prin care vor fi create 600 noi locuri de muncă.

Tot parte a programului nostru liberal este și atragerea fondurilor europene pentru dezvoltarea comunităților. Iar aici noutatea adusă de PNL o reprezintă descentralizarea fondurilor și implementării proiectelor europene. Chiar luni, Comisia Europeană a aprobat Programul Regional Oltenia. 1,2 miliarde euro sunt alocate regiunii în perioada 2021-2027, iar, prin descentralizarea programelor operaționale, planificările și deciziile se vor lua cât mai aproape de comunități, așa cum este corect.

În domeniul sănătății, am asigurat finanțarea viitorului spital regional din Craiova, care va înlocui actualul Spital Clinic Județean de Urgență. În luna august, am semnat contractul de finanțare cu Banca Europeană de Investiții, pentru un împrumut de 368 milioane euro ce acoperă aproape trei sferturi din costuri, restul investiției fiind asigurată din fonduri nerambursabile și bugetare


Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

Conectare



Cont nou



Resetare parolă