Muzică tradițională albanezo-română - un nou album de excepție la Liga Albanezilor din România

Muzică tradițională albanezo-română - un nou album de excepție la Liga Albanezilor din România

15:29 12.04.2022
0

Asociația Liga Albanezilor din România (ALAR) a lansat un nou album muzical, în interpretarea cuplului Gjergji și Ionela Mani: „Muzică tradițională albanezo-română”. Albumul cuprinde douăsprezece piese tradiționale, jumătate din repertoriul albanez, iar cealaltă jumătate din repertoriul românesc:

1. Baresha

2. Cine iubește și lasă

3. De când ne-a aflat mulțimea

4. Doina din Teleorman

5. Kolazh me këngë folklorike arbëreshe

6. Këndon bilbili poshtë te zalli

7. Kur perëndon dielli

8. Lie, ciocârile

9. Lume, lume

10. Ma more zemrën

11. Për ty s’do shkruaj më

12. Să-mi cânți cobzar

Albumul a fost produs în condiții tehnice excepționale, de către QUNA Studio (Sergiu Ene și Enri Demi), fiind realizat de către ALAR cu sprijinul Guvernului României. Coordonatorul textului în limba albaneză este Aleksandër Ikonomidhi Sulioti, iar orchestrator este Dragoș Stama.

Distribuie articol

„Acest album continuă o tradiție începută acum mulți ani la Liga Albanezilor”, a precizat directorul organizației, Radu Săvulescu. „După succesul albumelor de muzică lirică albanez, muzică veche și muzică tradițională, venim cu acest concept nou, de album mixt, albanezo-român. Structura albumului este, de altfel, o oglindă a cuplului de soliști: Gjergji, un tânăr artist albanez, și soția sa, Ionela, o tânăr artistă româncă. Așadar, este vorba și despre un simbolism aparte, despre alăturarea sufletelor celor două popoare. Suntem convinși că albumul va fi apreciat atât de publicul român, cât și de cel albanez”, a continuat directorul ALAR.

Piesele care compun albumul „Muzică tradițională albanezo-română” pot fi ascultate pe site-ul oficial al organizației, www.alar.ro, precum și pe canalul de YouTube și pe pagina de Facebook, https://facebook.com/alaroficial.


Sursa: ALAR
Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă