Muzeul din Slatina nu se deschide mâine! Nu vor să se îmbolnăvească de COVID 19

Muzeul din Slatina nu se deschide mâine! Nu vor să se îmbolnăvească de COVID 19

16:37 14.05.2020
0

Muzeul Județean Olt NU se va deschide pentru public din data de 15 mai 2020. Profesioniștii instituției lucrează și vor face tot ce le stă în puteri pentru ca revederea cu Dumneavoastră să fie cât mai scurtă, după atâtea încercări, emoții și tragedii, generate de pandemie. "Vă mărturisim că principala preocupare în momentul de față o constituie pentru NOI, TOȚI, sănătatea și siguranța semenilor noștri, angajați, public vizitator și familiile tuturor românilor.

Distribuie articol

Întrucât în momentul de față Ministerul Sănătății și Ministerul Culturii lucrează încă la elaborarea unor normele de protecție sanitară ce vor fi stabilite prin Ordin Comun, pe baza Hotărârii CNSSU, vă rugăm să înțelegeți pericolul la care ne expunem reciproc. Împreună cu colegii noștri din Rețeaua Națională a Muzeelor și Colecțiilor din România vom furniza la solicitarea forurilor abilitate sugestii și măsuri pe care le considerăm imperios necesare în vederea redeschiderii muzeelor pentru public, precum: deschiderea graduală a expozițiilor și prezentarea unui circuit unic de vizitare; limitarea numărului de vizitatori; alocarea unor interstiții cronologice pentru grupurile de risc (persoane în vârstă); program prelungit (în cazul în care fluxul de vizitare este mare, cu revenire la normalitate, după scăderea interesului, la programul de vizitare normal); afișarea informativă cu privire la măsurile de igienă din fața intrării în muzee: afișarea informativă a reglementărilor privind „distanța socială” în sălile expoziționale (distanța ce trebuie păstrată între vizitatori, permiterea și indicarea unui număr de vizitatori pentru fiecare sală expozițională); furnizarea de materiale dezinfectante pentru personal și vizitatori, a măștilor de protecție (la cerere, contra cost, când vizitatorii nu o au); igienizarea tuturor spațiilor din incinta unui muzeu (instalații sanitare, zone sensibile, mânere, uși, ferestre); asigurarea protecției personalului cu mănuși, măști și dezinfectanți; găsirea unor metode inclusiv de procurarea a biletelor astfel încât să fie evitat orice contact biologic, ș.a", se arată în comunicatul instituţiei.


Elena Alexandru

Elena Alexandru

Profesia nu este deloc una ușoară, ci e chiar extrem de solicitantă, plină de dinamism ce aduce noi provocări în fiecare zi. Este însă foarte frumoasa. Recent am împlinit 19 ani de când profesez această minunată meserie.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă