Mihai Firică, noul președinte al Filialei Craiova a Uniunii Scriitorilor din România

Mihai Firică, noul președinte al Filialei Craiova a Uniunii Scriitorilor din România

09:43 23.03.2023
0

Membrii Filialei Craiova a Uniunii Scriitorilor din România (USR) și-au ales o nouă conducere în urma desfășurării Adunării Generale, eveniment cuprins în Calendarul alegerilor din anul 2023. În cadrul alegerilor organizate pentru conducerea Uniunii Scriitorilor din România s-a desfășurat și votul în Filiala Craiova pentru alegerea Președintelui, în cursă fiind înscriși Nicolae Manolescu, actualul președinte în funcție, precum și scriitorul Doru Ciucescu.

La evenimentul desfășurat în sala de conferințe a Muzeului Olteniei, miercuri 22.03.2023, au participat un număr de 75 de membri din cei 122 de scriitori înscriși în evidențele Filialei Craiova. Scriitorul Mihai Firică a fost ales în funcția de președinte al Filialei Craiova a Uniunii Scriitorilor din România pentru mandatul 2023-2028, întrunind un număr de 64 de voturi din cele 74 exprimate. Totodată, Mihai Firică va face parte din Consiliul Uniunii Scriitorilor din România conform Statutului USR.

În viitorul Comitet de Conducere al Filialei Craiova a USR au fost aleși Florian Copcea, Spiridon Popescu, Constantin Pădureanu, Mihaela Albu și Ionel Bușe (în cazul ultimilor doi având loc un balotaj, fapt care va genera o rotație la jumătatea mandatului). Supleanți au fost desemnați, în ordinea numărului de voturi obținute, Dan Ionescu, Viorel Mirea, Petrișor Militaru, Marius Ghica și Ileana Roman.

Din partea conducerii Uniunii Scriitorilor din România au fost prezenți Varujan Vosganian, prim-vicepreședinte, Horia Gârbea, director de imagine, Răzvan Voncu, director de programe externe, precum și Cristian Pătrășconiu, președintele Comisiei de numărătoare a voturilor exprimate în alegerile din 2023. Scriitorul Doru Ciucescu, în calitate de candidat la Președinția USR, a fost prezent pentru a-și expune programul de candidatură. Ioan Lascu, președinte în exercițiu al Filialei Craiova, și-a prezentat Raportul final de activitate, manifestându-și opțiunea de a nu mai candida pentru un nou mandat. Scriitorii prezenți au votat într-o urnă specială pentru a desemna pe viitorul Președinte al USR pentru mandatul 2023-2028, rezultatul urmând a fi comunicat în data de 5 aprilie a.c., dată la care vor fi centralizate rezultatele din cele 20 de Filiale, în cadrul Consiliului Uniunii Scriitorilor din România urmând a fi validate și rezultatele Adunării Generale a Filialei Craiova și ale tuturor Filialelor din țară și Republica Moldova.

Distribuie articol

Mihai Firică, președinte ales al Filialei Craiova a Uniunii Scriitorilor din România: Programul meu de candidatură are drept viziune generală recâștigarea prestigiului breslei prin impunerea de evenimente în comunitate, comunicare reală, transparență și promovarea scriitorilor din Oltenia. Cu sprijinul conducerii centrale și implicarea fiecărui membru, cred că ne putem atinge scopul de a promova valorile Olteniei și pe creatorii săi din domeniul culturii scrise. Prioritățile Filialei Craiova a USR sunt obținerea unui sediu corespunzător desfășurării activității, parteneriate cu instituții de cultură și administrația locală, strângerea de fonduri pentru realizarea unui program de activități prin care să ne impunem pe agenda evenimentelor de importanță națională. Voi propune înființarea unui Muzeu al Literaturii din Oltenia, o inițiativă mai veche a breslei noastre, precum și atribuirea de denumiri unor spații publice legate de personalități ale culturii scrise. Cred în misiunea scriitorilor de a promova cartea, iar în acest sens se va derula programul Scriitori la catedră, continuând și o serie de evenimente demarate în ultimii ani, cum ar fi Festivalul Internațional Macedonski, Festivalul de poezie și dramaturgie Patrel Berceanu și Zilele Monica Lovinescu. Cred în forța unității breslei scriitorlor din Oltenia și, sprijinit de Comitetul de Conducere nou ales, mă voi dedica relansării și diversificării activității Filialei Craiova a Uniunii Scriitorlor din România.


Sursa: comunicat Uniunea Scriitorilor din România Filiala Craiova
Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă