Meleșcanu a demisionat la ordinul PSD de la conducerea Senatului

Meleșcanu a demisionat la ordinul PSD de la conducerea Senatului

16:49 03.02.2020
0

Executant docil al ordinelor PSD, Teodor Meleșcanu a demisionat din funcția de președinte al Senatului. Decizia a fost luată la o săptămână după ce Curtea Constituțională a decis că alegerea sa a fost una contrară legii fundamentale. PSD a anunțat că Meleșcanu va pleca pentru a lăsa locul liber pentru a putea fi ales Titus Corlățean. Ambii politicieni au fost implicați în scandalul blocării votului în Diaspora în 2016.

Distribuie articol

Meleşcanu a anunţat că a luat decizia de a se retrage din funcţia de preşedinte al Senatului, chiar dacă nu a fost încă publicată decizia CCR, prin care se admite sesizarea de neconstituţionalitate a alegerii sale la şefia Senatului. „Am decis să mă retrag din funcţia de preşedinte al Senatului, deşi nu a fost publiată decizia CCR”, a anunţat Meleşcanu, în plenul Senatului.

CCR a admis sesizarea de neconstituţionalitate a alegerii lui Teodor Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului.

Teodor Meleşcanu a fost ales pe 10 septembrie 2019, la propunerea PSD, preşedinte al Senatului. Ca urmare a alegerii lui Teodor Meleşcanu la şefia Senatului, cu susţinerea PSD, fostul ministru de Externe a fost exclus din ALDE.


Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă