Medicii de la UPU Craiova se apără, după ce o colegă de breaslă i-a acuzat de incompetenţă

Medicii de la UPU Craiova se apără, după ce o colegă de breaslă i-a acuzat de incompetenţă

13:13 21.08.2019
0

Alin Macovei, medic șef de gardă, care a fost în Urgență în seara când doctorul ortoped Cornel Mercuț a fost adus, după ce a suferit un accident vascular, se apără. Soția lui Cornel Mercuț, medic ortoped de 25 de ani la SJU Craiova, printr-o postare, a povestit că cei care se aflau în Urgență, doctori prieteni sotului ei, au dat dovada de lipsa de empatie.

Distribuie articol

"Dragi prieteni, fiindcă în situația neplacută de altfel de mai jos s-a vorbit despre "incompetență" și "lipsă de empatie" mi se pare firesc să fie cunoscut punctul de vedere al medicilor de gardă din acea seară, din Urgență. Imediat ce am fost informat, în calitate de medic șef de gardă, de prezența domnului doctor în resuscitare, am evaluat împreună cu colega mea, dr Denisa Bălă, starea clinică și statusul neurologic al pacientului. Am solicitat prezența în UPU a medicului neurolog de gardă, dr. Enculescu și a doamnei dr Anda Ungureanu, medic cardiolog de gardă, care au răspuns prompt solicitării. S-a demarat terapia hipotensoare, efectuându-se și examenul tomografic la "Prima Medical" știut fiind că tomograful spitalului este defect. Împreună cu medicul șef UPU am analizat cele două variante de a se efectua tromboliză pacientului : Sp Universitar București și Spitalul Slatina. Datorită faptului că exista limita de timp impusă de tromboliză am decis să fie trimis echipajul SMURD la Slatina, îndată ce a sosit rezultatul examenului tomografic. S-a continuat evaluarea neurologică, cardiologică și tratamenul hipotensor necesar trombolizei. Echipajul SMURD a "zburat" literalmente la Slatina pentru a se încadra în timp. Știu că pentru familie a fost greu. Noi, cei "de gardă" am fost alături de ei și ne-am facut meseria, ca de fiecare dată. Atât cât putem", a precizat medicul Alin Macovei de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova.


Elena Alexandru

Elena Alexandru

Profesia nu este deloc una ușoară, ci e chiar extrem de solicitantă, plină de dinamism ce aduce noi provocări în fiecare zi. Este însă foarte frumoasa. Recent am împlinit 19 ani de când profesez această minunată meserie.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă