Medalii de aur şi argint pentru elevii români, la Olimpiada Balcanică de Fizică

Medalii de aur şi argint pentru elevii români, la Olimpiada Balcanică de Fizică

09:54 18.07.2019
0

Echipa României, formată din patru elevi de la colegii din Bucureşti, Iaşi, Timişoara şi Baia Mare, a obţinut trei medalii de aur şi una de argint la Olimpiada Balcanică de Fizică, desfăşurată la Salonic, Grecia. Delegaţia a fost formată din Radu Herzal, Mălina Elena Constantinescu, Vlad Ştefan Oros şi Gabriel Tudor Mocioi.

Distribuie articol

Mălina Elena Constantinescu, Vlad Ştefan Oros şi Gabriel Tudor Mocioi au obţinut medalii de aur, iar Radu Herzal a obţinut medalia de argint, festivitatea de premiere având loc miercuri după-amiază, informează MECN.

Copiii au fost însoţiţi de profesorul Ioana Stoica, de la Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" din Bucureşti.

Mălina Elena Constantinescu este elevă la Colegiul Naţional din Iaşi şi în luna mai a participat la cea de-a XVII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Stiinţe a Uniunii Europene (EUSO 2019),unde.a concurat pentru echipa ei la fizică, reuşind să obţină unul din cele mai mari punctaje din competiţie la această disciplină şi a treia medalie de argint cu echipa.

Vlad Ştefan Oros a fost admis anul acesta,cu media meximă. la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timişoara, specializarea Matematică-Informatică. Anul trecut a cucerit medalia de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori din Botswana,iar anul acesta, ân luna mai, a obţinut Premiul I şi medalia de aur la Olimpiada Naţională de Fizică.

Tudor Gabriel Mocioi este elev la Colegiul Naţional de Informatică \"Tudor Vianu\" din Bucureşti şi anul acesta a obşinut medalia de argint la Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene (EUSO).

Radu Herzal este elev al Colegiului Naţional „Gheorghe Şincai” din Baia Mare. Anul trecut a obţinut medalia de bronz la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe Juniori (OISJ) din Botswana.


Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă