Marian Jean Marinescu: Spitalul Regional de Urgență din Craiova este încă în aer!

Marian Jean Marinescu: Spitalul Regional de Urgență din Craiova este încă în aer!

21:23 03.10.2019
0

Europarlamentarul liberal Marian Jean Marinescu atrage atenția că realizarea unui spital regional de urgență la Craiova este incertă. Mai multe scrisori au fost trimise către Banca Mondială, Comisia Europeană, Ministerul Fondurilor Europene și Ministerul Sănătății iar răspunsurile descumpănitoare arată că guvernul PSD a mințit iar proiectul nu a avansat deloc. Nu există studiu de fazabilitate, nu se știe când vor fi alocate fondurile și nici Ministerul Sănătății nu a suflat o vorbă pe această temă. Europarlamentarul PNL Dolj spune că va continua să facă demersuri pentru ca acest proiect important pentru sănătatea oltenilor să fie demarat cât mai repede.

Distribuie articol

Marian Jean Marinescu: Situația Spitalului Regional de Urgență din Craiova a rămas neclară pentru guvernul PSD așa că am continuat să mă interesez de acest proiect. Am trimis din nou scrisori la Ministerul Sănătății, la Ministerul Fondurilor Europene, la Banca Europeană de Investiții și la Comisia Europeană, și le-am cerut să îmi răspundă la următoarele întrebări:

1. Care este costul final al unui spital regional, conform studiilor de fezabilitate?

2. Dacă au fost cheltuite cele 150 de milioane euro din fonduri europene și pentru ce activități?

3. De ce rata de cofinanțare din fonduri europene este de maxim 50 %, în condițiile în care în acest exercițiu financiar rata de finanțare poate fi de până la 85 %?

Aveți alăturat răspunsurile primite. Precizez că Ministerul Sănătății nu a binevoit să îmi răspundă, încălcând legea.

Pe scurt, Spitalul Regional de Urgență din Craiova este încă în aer! Nu are studiu de fezabilitate, încă nu știm cât costă și nici ce capacitate va avea. Avem doar promisiunea acestui guvern că în decembrie anul curent va trimite cererea de finanțarea la Comisia Europeană.


Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă