Margareta a României, împreună cu voluntarii de la Crucea Roșie, în sprijinul refugiaților din Ucraina

Margareta a României, împreună cu voluntarii de la Crucea Roșie, în sprijinul refugiaților din Ucraina

15:58 09.03.2022
0

Custodele Coroanei și Principele Radu s-au aflat, marți 8 martie 2022, în mijlocul voluntarilor diverselor organizații și al reprezentanților autorităților locale și centrale care lucrează zilnic în Vama Siret, în orașul Siret și în județul Suceava.

La Vama Siret, Majestatea Sa Margareta, președintele Crucii Roșii Române, însoțită de dl Ioan Silviu Lefter, directorul general, a mers la cortul Crucii Roșii Române și a stat de vorbă cu voluntarii, veniți de la filialele din Suceava și Vrancea. Custodele Coroanei și Principele Radu au felicitat pe voluntari și și-au exprimat admirația pentru felul atât de eficient și profesionist în care a fost organizată, într-un timp record, întreaga activitate umanitară, în cele mai mici detalii.

Majestatea Sa a salutat pe reprezentanții Poliției de Frontieră, pe traducătorii voluntari, profesori și studenți, și a spus bun-venit unor grupuri de cetățeni ucraineni care tocmai trecuseră frontiera în România.

La Comandamentul din Vama Siret, Familia Regală a avut o scurtă întrevedere cu președintele Consiliului Județean Suceava, dl Gheorghe Flutur, cu prefectul Județului, dl Gheorghe-Alexandru Moldovan, cu reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Suceava, ai Inspectoratului de Pompieri Suceava și ai Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU).

Distribuie articol

În a doua parte a vizitei, Președinta Crucii Roșii Române și Principele Radu, însoțiți de directorul general Ioan Silviu Lefter, au vizitat Centrul de refugiați organizat pe stadionul din orașul Siret. Familia Regală a vizitat centrul și a stat de vorbă cu jandarmii, pompierii, reprezentanții ISU, cu voluntarii de la organizația Salvați Copiii, cu traducătorii voluntari și cu reprezentanții presei. Peste tot, Custodele Coroanei a găsit bună-voință, deschidere, putere de adaptare, devotament și altruism, precum și un puternic spirit de echipă.

Majestatea Sa a mulțumit tuturor pentru devotamentul și generozitatea pe care le arată în aceste tragice momente, spunând celor de față că exemplul lor are o mare putere, atât pentru comunitatea locală, cât și pentru societatea românească și pentru toate națiunile care compun Uniunea Europeană.

Custodele Coroanei a împărtășit tuturor celor prezenți hotărârea Casei Regale de a contribui la soluționarea gravelor probleme generate de criza umanitară din Ucraina. Actualmente, Majestatea Sa colaboarează cu instituțiile Statului, cu organizații naționale și internaționale, cu companii care au calitatea de Furnizor Regal și cu fundații și asociații cu Înalt Patronaj regal. Parteneriatele acestea au în vedere o acțiune pe termen mai lung, deoarece criza umanitară ucraineană se va accentua în viitorul apropiat și va necesita un efort de lungă durată.


Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă