Locul unde se cerne Buzăul: Cabana Valea Zăbrătăului - Sita Buzăului

Locul unde se cerne Buzăul: Cabana Valea Zăbrătăului - Sita Buzăului

23:51 02.11.2019
0

Veneam de la Întorsura Buzăului și mă îndreptam către granița dintre Covasna și Buzău. În localitatea Zăbrătău, drumul către Cabana Turistică Valea Zăbrătăului a cotit la stânga și a început să șerpuiască pe lângă râul Zăbrătău către munți.

Gospodării cochete, oameni pe la porți, pajiști proaspăt cosite și un miros de proaspăt în aer. Așa m-a întâmpinat Valea Zăbrătăului.

Distribuie articol

Foarte aproape de granița dintre județele Buzău și Covasna, mai precis, la Sita Buzăului, lângă Întorsura Buzăului, peisajul oferit de Lacul și Barajul de la Siriu și Munții Buzăului îți taie respirația și te trimit într-o lume a poveștilor.

La Valea Zăbrătăului am ajuns printr-o întâmplare, la recomandarea unui localnic. Mi-a descris atât de frumos locurile și peisajele încât nu am rezistat tentației și am făcut un drum până acolo.

Veneam de la Întorsura Buzăului și mă îndreptam către granița dintre Covasna și Buzău. În localitatea Zăbrătău, drumul către Cabana Turistică Valea Zăbrătăului a cotit la stânga și a început să șerpuiască pe lângă râul Zăbrătău către munți. Gospodării cochete, oameni pe la porți, pajiști proaspăt cosite și un miros de proaspăt în aer. Așa m-a întâmpinat Valea Zăbrătăului.

M-am oprit chiar la intrarea în curtea cabanei și am admirat câțiva ulii care dădeau târcoale locului în căutare de hrană. Susurul râului, liziera pădurii și cabanele din lemn din curte se îmbinau armonios în faptul serii. Am numărat 6 cabane din lemn, o sală pentru servit masa și un corp central de clădire.

Căsuțele, sau mai bine zis cabanele, pentru că sunt mari și cu spațiul foarte bine organizat sunt cu două și trei paturi deservite de grupuri sanitare duble. Corpul central dispune de 6 camere cu baie proprie dotate și utilate în așa fel încât să îndeplinească toate cerințele, fie ele și din cele mai exigente.

Cabana Turistică Valea Zăbrătăului pune la dispoziția turiștilor o bucătărie complet utilată, foișor cu grătar și cuptor, spațiu de parcare pentru rulote, spațiu de campare, internet prin conexiune wireless pe toată suprafața complexului, loc special amenajat pentru servit masa și multe alte facilități printre care menționăm posibilitatea practicării echitației, plimbări cu sania trasă de cai pe perioada iernii, loc de joacă pentru copii, teren pentru minifotbal, etc.

Camerele din corpul central sunt foarte bine organizate, iar grinzile de lemn în combinație cu cearceafurile albe, imaculate dau un aer intim și proaspăt în același timp.

Pentru cei care doresc să se autogospodărească este bine de știut că proprietarul deține o carmangerie foarte renumită în Întorsura Buzăului, astfel că, preferințele în materie culinară vor fi pe deplin satisfăcute, carmangeria punând la dispoziție preparate proaspete și de calitate.

Locul perfect dacă vrei să petreci câteva zile departe de tumultul orașului sau dacă vrei să organizezi un eveniment restrâns este Cabana Turistică Valea Zăbrătăului. Corpul central se poate închiria la cheie pe perioada weekend-ului, cabanele fiind disponibile spre închiriere în regim hotelier.

Din punctul meu de vedere, Cabana Turistică Valea Zăbrătăului se pretează atât pentru organizarea de evenimente de dimensiuni reduse cât și pentru odihnă sau relaxare într-un cadru natural departe de aglomerație.


Sursa: Turist prin Romania
Sursa imagine: Cabana Valea Zabrataului
Adrian Satmaru

Adrian Satmaru

Romania merita mai mult! Avem o tara absolut extraordinara care merita promovata si mediatizata. Din 1996 fac acest lucru si voi continua sa-l fac atat timp cat voi mai putea. Fac tot ce imi sta in putere sa promovez traditia, cultura, istoria si mestesugurile locale. Pana la urma, istoria si cultura definesc un popor.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă