Lichelele lor, valori naționale

Lichelele lor, valori naționale

18:27 17.01.2023
0

“Lichelele lor, valori naționale”- ca să înțeleagă generația viitoare, pentru care am o stimă deosebită, cum noi, cei mai maturi, le lăsăm o sărăcie cruntă, o societate imorală, nesigură, o societate cu instituții în disoluție totală, iar acești oameni care ar trebui să respecte și să asigure integritatea națională, batjocoresc prin faptele și atitudinea lor întreg poporul român, care îi plătește cu lefuri onorabile și mai târziu cu lefuri speciale, pe care îi batjocoresc și îi umilesc fără să merite asta, măcar pentru demnitatea de care a dat și da în continuare întreg neamul românesc. Cred că vom putea scăpa de această pătura a lichelelor dacă facem o introspecție totală a situației naționale. Clasa politică are acțiunicare duc la distrugerea națională, însă uită că poporul este sămânța, nu poate fi distrusă de la an la an, oricât s-ar încerca. Poporul, la un moment dat, va înțelege că răbdarea are o limită.

Distribuie articol

Clasa politică a lovit cu abilitate în instituțiile de baza ale societății, lovesc în școala, lovesc în biserică, îngenunchează valorile naționale. Această disoluție națională survine din totală dezinformare a poporului care a crezut în minciună, care deși vede situația actuală, însă continuă să trăiască în anestezie totală. Putem ieși din această stare pornind spre exemplu de la resursele petrochimice, care au fost date străinilor, pe care apoi le cumpărăm; stupid.

Au vrut să ne facă umili, să nu mai putem vedea ce se întâmplă, să devenim umili, astfel încât să nu avem curajul să le strigăm în față, că așa nu mai putem continua. Cu cât ne sărăcesc mai mult cu atât devenim mai supuși, mai umili, și mai fără demnitate.

Mai mult de 5 milioane de români au plecat din țară. În toate instituțiile statului sunt angajați ei cu ai lor, au format familii, s-au nășit, s-au încuscrit…

Ne aflăm într-un război tacit al sărăciei și umilinței. Secretul regenerării societății românești este tânăra generație cu care am contact și pentru care am deosebit respect, dar cu părere de rău spun că încă din școala ei sunt învățați să aibă această stare de letargie, de a nu se implica în activitățile sociale.Tinerii prin abilitatile și inteligența lor pot realiza lucruri frumoase.

Dacă privim cu atenție, vom observa că nu numai societatea românească este bolnavă, ci întreaga Europa, pentru că fundamentul este șubred, pentru că nu s-a mers pe o dezvoltare reală, echitabilă ci a mers pe dezvoltarea unui grup de state, iar pe restul le-a aruncat în mizerie, în sărăcie, corupție, nepăsare, nesiguranță și asta denotă că Europa nu este clădită corect. Mai mult decât atât, nu poți să faci o Uniune Europeana fără un cer comun: avem mai mulți Dumnezei, avem mai multe culturi, mai multe gândiri…

Avem mult de lucru dar sunt convins că așa cum am mai salvat odată Europa, tot noi, românii, tinerii noștri mai sunt capabili să salveze Europa, să salveze România.

Gândim superficial! De ce? Pentru că așa ni s-a cultivat și se continuă sistematic la acest mod de gândire al poporului, există o anumită aripă a presei care cultivă nepăsarea, cultivă indolența, cultivă ura! Ceea ce este cel mai dureros, este faptul că suntem un popor plin de ură! Este o constatare, motiv pentru care ultima carte e care am scris-o se numește ,,De ce ești trist popor român?”.

Gheorghe DUDUIALĂ

*nota redacției: Dl ing. Gheorghe Duduială este autor al volumelor:

- Cu cărțile pe față

- Nevoia de adevăr

- De ce ești trist popor român?


Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă