Istoria binelui. Crucea Roșie Română împlinește 143 de ani

Istoria binelui. Crucea Roșie Română împlinește 143 de ani

13:47 04.07.2019
0

În timpul domniei Principelui Suveran Carol I, cu concursul nemijlocit al Principesei Elisabeta (Carmen Sylva), a luat naștere “Societatea Crucea Roșie din România”, în ziua de 4 iulie 1876. Cu excepția anilor dictaturii comuniste, Familia Regală a fost mereu alături de Societatea Națională de Cruce Roșie din România.

Distribuie articol

Pe parcursul existenței ei, Societatea Națională de Cruce Roșie din România a beneficiat de patronajul Reginelor Elisabeta, Maria și Elena. Reginele, ca și organizația, au fost puternic implicate în Războiul de Independență și în cele două Războaie Mondiale, scriind o pagină importantă, de eroism, umanitate, patriotism și rezistență, în cele mai dificile momente ale istoriei moderne.

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei continuă tradiția de aproape un secol și jumătate a marii organizații, fiind aleasă pentru a doua oară președintele Societății Naționale de Cruce Roșie.

Astăzi, 4 iulie 2019, Majestatea Sa și Principele Radu vor găzdui o sărbătoare a Crucii Roșii în grădina Palatului Elisabeta, la care vor participa voluntari și susținători ai societății naționale din întreaga țară.

La mulți ani, Crucea Roșie Română!


Sursa: România Regală
Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă