La Craiova, Iohannis a dat de pământ cu guvernarea PSD: Unde sunt autostrăzile, spitalele și școlile promise?

La Craiova, Iohannis a dat de pământ cu guvernarea PSD: Unde sunt autostrăzile, spitalele și școlile promise?

21:34 21.09.2019
0

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, la Adunarea Regională a organizațiilor PNL din Oltenia, eveniment desfășurat în Centrul Multifuncțional din Craiova, că PSD le-a promis românilor marea cu sare, însă a realizat nimic. Şeful statului a făcut un bilanţ al promisiunilor PSD, susţinând că în trei ani nu au fost construite autostrăzi sau spitale, iar funcţionalitatea şcolilor lasă de dorit.

Liberalii din Oltenia vor ca alegerile prezidențiale din noiembrie să fie câștigate la scor de către Klaus Iohannis în această regiune considerată drept roșie, un bazin tradițional al PSD. Discursurile acide la adresa eșecului PSD la guvernare au venit în cascadă, la tribună urcând Ștefan Stoica, președintele PNL Dolj, Iulian Dumitrescu, vicepreședintele PNL, Gigel Știrbu, coordonator regional, Raluca Turcan, primvicepreședinte PNL, Rareș Bogdan, primvicepreședinte PNL, Ludovic Orban, președintele PNL și, la final, președintele Iohannis.

Într-o atmosferă animată, în prezența a peste 1500 de liberali din Oltenia, președintele a lansat mai multe teme privind campania electorală și a vorbit despre ROMÂNIA NORMALĂ, programul său pentru viitorul mandat prezidențial.

Distribuie articol

Klaus Iohannis, la Craiova, la Adunarea Regională a organizaţiilor PNL din Oltenia: „Am venit evident cu maşina de la Bucureşti. Am venit pe un drum pe care îl cunosc bine, drumul de la Piteşti la Craiova. M-am aşteptat sincer să găsesc undeva o bucată de drum rapid, de autostradă. De când sunt în politica PSD le promite oltenilor o bucată de drum rapid sau de autostradă care să lege Craiova de Piteşti. Dragii mei, acest drum evident nu este, dar în rest dacă ne uităm prin ţară PSD a realizat mii de km de autostradă cu creionul, dar în fapt nimic.

Autostrăzi promise nu avem. PSD de când ştiu eu promite cu bani europeni desigur acele spitale nmari, regionale. Aici în Craiova cunoaşteţi adresa acestui mare spital regional? Eu nu. Acum câteva săptămâni doamna ministru al Sănătăţii ne asigura că primele studii de fezabilitate vor fi comandate în această toamnă, vă daţi seama ce bătaie de joc la adresa românilor? După ce au guvernat atâta timp acum ne spun că vor începe hârtiile. Spitale nu avem!”

OLTENIA, IGNORATĂ DE GUVERNĂRILE PSD

Situația economică din Oltenia l-a impresionat pe președintele Iohannis, acesta punând acceptul pe necesitatea unei schimbări politice și preluarea guvernării de către un executiv construi în jurul PNL: „Am trecut venind încoace prin multe comune. M-aş fi bucurat să am informaţia că şcolile care au toaletele în spatele curţilor nu mai sunt, dar realitatea este alta, ele tot acolo sunt. Deci şcoli moderne nu avem. Pază pentru şcoli nu avem, manuale vor fi, veşnica explicaţie a PSD, că vor fi.

Cred că nu e cazul să continui să număr tot ce nu avem. Eu pot să spun ce am, vă am pe voi.Pe scurt, PSD pentru România a fost şi este o catastrofă. Cum am ajuns aici? Cum am ajuns noi românii în această situaţie? Prin alegeri am ajuns aici.

În decembrie 2016 PSD a fost ales cu un program care promitea românilor de toate. Atunci au promis şi salarii, şi pensii şi autostrăzi, spitale, şcoli, marea cu sarea şi au realizat nimic. În schimb au reuşit ei să îşi înşurubeze neamurile, prietenii, membrii de partid în multe, multe poziţii publice”, a adăugat Iohannis.

ROMÂNIA NORMALĂ - PROGRAMUL PREȘEDINTELUI IOHANNIS

Iohannis: Trebuie să reconstruim ce a stricat PSD, să modernizăm România, să ajungem într-un final la ceea ce am numit o ţară normală.E prea mult ce vreau eu? E prea mult pentru români să aibă ţara lor, o ţară europeană, modernă, normală? Nu cred că este prea mult sau o pretenţie exagerată. Eu cred că România normală i se cuvine fiecărui român.

Pentru asta trebuie să punem umărul, să muncim, să facem o echipă voi cu mine şi cu alte formaţiuni democratice care vor să meargă împreună cu noi pe această cale. Acest lucru este posibil, acest lucru se poate, însă acest lucru trebuie făcut cu cineva care conduce munca de reconstrucţie, de modernizare. Eu sunt dispus să o fac!”


Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă