Intervenţii inedite ale pompierilor doljeni:   Au salvat trei pui de barză

Intervenţii inedite ale pompierilor doljeni: Au salvat trei pui de barză

10:25 11.07.2019
0

Seara trecută a fost una inedită pentru echipajele de intervenție ale I.S.U. “Oltenia” Dolj, prin natura a două intervenții la care au participat.

Distribuie articol

Într-o primă fază echipajele de intervenție ale Detașamentului 1 de Pompieri Craiova au fost solicitate pentru a interveni la o gospodărie din comuna Scăești pentru degajarea a patru roiuri de viespi (gărgăuni) care își construiseră cuibul în garaj. Aceste viespi sunt foarte agresive iar atacurile roiurilor pot fi fatale atât pentru om cât și pentru animale.

În aceeaşi seară, echipajele de intervenție ale Detașamentului 1 de Pompieri Craiova au intervenit cu o autospecială de salvare și intervenție la înălțime pentru salvarea a trei pui de barză dintr-un cuib construit pe un stâlp de susținere a cablurilor electrice în satul Gura Văii din comuna Podari. Potrivit spuselor cetățenilor cei trei pui au rămas în cuib, singuri, de căteva zile și fiind prea mici ca să poată zbura nu își puteau asigura hrana. După salvarea celor trei pui de barză, aceștia au fost predați RADPFL Craiova care i-a transportat la Grădina Zoologică din Craiova.


Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă