Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Drobeta” al judetului Mehedinţi are în dotare trei noi ambulanțe SMURD tip B

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Drobeta” al judetului Mehedinţi are în dotare trei noi ambulanțe SMURD tip B

15:37 26.11.2019
0

Noile ambulanțe SMURD vor asigura cetățenilor din judetul Mehedinţi un răspuns mai rapid și eficient în lupta cu secundele care pot face diferența dintre viață și moarte.

Acestea au fost achiziționate de către IGSU în cadrul proiectului „POR 2014-2020 Îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențele medicale”.

Distribuie articol

Noile ambulanțe SMURD de tip B, care au fost introduse în intervenție în cadrul subunităţilor din municipiul Orşova şi oraşele Baia de Aramă şi Vj. Mare vor înlocui ambulanțele existente, care prezintă un grad ridicat de uzură, cele mai multe dintre acestea fiind în exploatare din anul 2009, atunci când a fost implementat Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare în județul Mehedinţi.

Ambulanțele SMURD tip B sunt destinate intervenției de urgență și transportului medical asistat al pacienților. Ele pot fi, după caz, utilizate în acordarea primului-ajutor calificat sau în acordarea asistenței medicale de urgență. Dotarea ambulanței tip B este formată din echipamente și materiale sanitare care includ, după caz, un defibrilator semiautomat și medicamentele necesare resuscitării și acordării asistenței medicale de urgență.

Tot în această perioadă, pentru eficienţa intervenţiilor desfăşurate în situaţii de urgenţă, în cadrul ISU Mehedinţi au intrat în dotare alte trei autospeciale, dintre care o autospecială pentru primă intervenţie şi comandă şi alte două microbuze pentru transportul personalului la intervenţii.

Cele două microbuze folosite pentru transportul pompierilor la intervenţii au fost achiziţioante în cadrul Proiectului Tranfrontalier România-Serbia, la care ISU Mehedinţi este partener.


Elena Alexandru

Elena Alexandru

Profesia nu este deloc una ușoară, ci e chiar extrem de solicitantă, plină de dinamism ce aduce noi provocări în fiecare zi. Este însă foarte frumoasa. Recent am împlinit 19 ani de când profesez această minunată meserie.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă