Inedit! Agende pictate manual

Inedit! Agende pictate manual

07:29 13.01.2020
0

Cadouri inedite pentru cei dragi. Agende pictate manual. Preţul unei agende poate ajunge la 35 de lei.

Distribuie articol

"Duminică binecuvântată să aveți! Două agende sunt gata, urmează a treia", a postat Rodica Dîlganu, femeia cu mâini de aur care pictează aceste agende. Aceasta este renumită pentru pictura pe mobilier.

Rodica şi Viorel Dîlganu sunt doi soţi din Craiova care în urmă cu peste 10 ani au demarat o mică afacere cu obiecte de mobilier cărora au vrut să le confere strălucirea de altă dată. Obiectele au ajuns să fie apreciate în ţară şi în străinătate, iar unele au ajuns la Washington sau în Palestina.

"Din dragoste pentru lemn" - din dragoste pentru tradiţii, pentru mobilierul pictat, în speranţa că vom trezi gustul pentru lucrurile realizate manual cu trudă şi migală, asta încercăm să facem, asta ne-am propus. Soţul meu meşter tâmplar realizează modelele unicat de mic mobilier, iar peste eu vin cu pictura. Mobilierul este în mare parte din lemn de răşinoase, dar avem şi piese din lemn de fag sau stejar. Pictura este realizată cu vopsele acrilice, cu motive florale tradiţionale. Dacă treceţi prin Craiova, ne găsiţi în comuna Pielesti, unde avem atelierul şi puteţi vedea cum se realizează obictele de mic mobilier sau vă puteţi comanda o piesă de mic mobilier care ar putea să aduca o pată de culoare în casa dumneavoastră\", spune Rodica Dîlganu.

Mobilierul pictat de soţii Dîlganu nu este scump, iar pentru un scaun pictat manual doritorii vor plăti 100 de lei, iar pentru o masă cu maci roşii trebuie să achite 400 de lei.


Elena Alexandru

Elena Alexandru

Profesia nu este deloc una ușoară, ci e chiar extrem de solicitantă, plină de dinamism ce aduce noi provocări în fiecare zi. Este însă foarte frumoasa. Recent am împlinit 19 ani de când profesez această minunată meserie.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă