Festivalul Lubeniței la Dăbuleni, Dolj

Festivalul Lubeniței la Dăbuleni, Dolj

13:30 25.06.2019
0

Este deja o certitudine că la Dăbuleni se dă startul campaniei de recoltare a pepenilor verzi în România. De câțiva ani, Primăria orașului Dăbuleni marchează acest moment prin organizarea unui „Festival al Lubenițelor”, cum sunt numiți de către cei din zonă pepenii verzi.

Distribuie articol

Festivalul este o ocazie pentru cultivatorii de lubenițe din Dăbuleni și zonele învecinate să se întâlnească într-un singur loc, loc de unde nu lipsesc micii, berea , muzica sau chiar focurile de artificii.

Este pentru al treilea an consecutiv când Societatea Română a Horticutorilor, prin Statiunea de Cercetare pentru Cultura Plantelor pe Nisipuri Dabuleni oferă diploma „Lubenița de Aur” celui mai bun cultivator de pepeni verzi înscris în concurs. În acest an, premiul a fost câștigat de Moraru Alin Florian, un cultivator care a mai câștigat și ediția 2018, dovadă a faptului că tratează cu mult respect și pasiune cultura lubeniței de Dăbuleni.


Elena Alexandru

Elena Alexandru

Profesia nu este deloc una ușoară, ci e chiar extrem de solicitantă, plină de dinamism ce aduce noi provocări în fiecare zi. Este însă foarte frumoasa. Recent am împlinit 19 ani de când profesez această minunată meserie.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă