FESTIVALUL-CONCURS  PRIMA VERBA - Ediția I. Uniunea Scriitorilor din România îi sprijină pe tinerii creatori

FESTIVALUL-CONCURS PRIMA VERBA - Ediția I. Uniunea Scriitorilor din România îi sprijină pe tinerii creatori

11:45 16.08.2023
0

Tinerii creatori pot face pasul către debut sau, în cazul celor care au debutat, către afirmarea literară cu ajutorul unuifestival-concurs organizat de către Primăria Municipiului Drobeta-Turnu Severin, Palatul Teodor Costescu, Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Craiova a Uniunii Scriitorilor din România și Societatea Scriitorilor Danubieni. Festivalul-concurs PRIMA VERBA - Ediția I se va desfășura în perioada 20-21 septembrie 2023 la Drobeta-Turnu Severin, un prestigios juriu acordând premii care constau în tipărirea volumelor de debut a celor mai valoroase manuscrise, conferirea Medaliei Prima Verba și premii în bani pentru volumele de debut apărute în 2022 și 2023.

Festivalul este dedicat debuturilor în poezie, proză, eseu, critică literară în limba română.

Distribuie articol

REGULAMENTUL CONCURSULUI

Secțiunea I – Manuscrise

Se adresează autorilor care nu au debutat în volum personal. Manuscrisele ce vor fi trimise la concurs trebuie să cuprindă 60-100 pagini (la roman – text extras: 1 – 2 capitole) dactilo într-un exemplar pe suport de hârtie.

Premiile constau în tipărirea manuscriselor desemnate de un juriu al Uniunii Scriitorilor din România, la Editura Prier, colecția Prima Verba.

Secțiunea II – Debut în volum

Se adresează autorilor care au debutat recent în volum personal cu poezie, proză, eseu, critică literară. Autorii pot trimite un exemplar din cărțile tipărite în 2022 și 2023.

Se acordă medalia Prima Verba și premii în bani pentru titlurile premiate de juriu.

Autorii sunt invitați să trimită manuscrisele și cărțile până pe data de 10 septembrie a.c., pe adresa: Palatul Culturii Teodor Costescu, Bdul Carol I nr. 2A, Drobeta-Turnu Severin.

Informații suplimentare la telefon: 0729920051


Sursa: Uniunea Scriitorilor din România Filiala Craiova
Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă