DSV Olt, în control! Zeci de amenzi pentru proprietarii de fast food şi magazine alimentare

DSV Olt, în control! Zeci de amenzi pentru proprietarii de fast food şi magazine alimentare

07:35 14.01.2020
0

În cursul lunii decembrie, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt a făcut mai multe controale în domeniul igienei alimentare, în vederea preîntâmpinării apariţiei unor episoade de toxiinfecţii alimentare, în urma consumului de alimente.

Distribuie articol

Astfel, au fost efectuate 667 de controale, din care 160 verificări au vizat unităţile autorizate, respectiv abatoare, unităţi de produse din carne, centre de ambalare ouă, depozite frigorifice, pieţe agroalimentare, iar 517 verificări au fost realizate în unităţi înregistrate sanitar veterinar, respectiv restaurante, braserii, fast-food-uri, pizzerii, laboratoare de cofetărie/patiserie, puncte mobile, supermarket-uri, magazine alimentare, magazine de desfacere a peştelui, carmangerii, măcelării.

Cu ocazia acestor controale au fost depistate nereguli de la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în unităţi înregistrate sanitar veterinar, respectiv:

condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție şi de comercializare ;

lipsă monitorizare temperatură pentru spaţiile cu regim termic controlat ;

dosare medicale ale angajaţilor cu termen depăşit ;

manipulare necorespunzătoare a produselor alimentare.

Au fost aplicate 24 avertismente conform O.G. 2/2001 şi 4 sancțiuni contravenționale, conform H.G. 984/2005, cu modificările şi completările ulterioare, în valoare totală de 25.600 de lei (1 unitate de prelucrare fructe uscate, 1 carmangerie, 1 magazin alimentar şi 1 fast food).


Elena Alexandru

Elena Alexandru

Profesia nu este deloc una ușoară, ci e chiar extrem de solicitantă, plină de dinamism ce aduce noi provocări în fiecare zi. Este însă foarte frumoasa. Recent am împlinit 19 ani de când profesez această minunată meserie.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă