Două vești bune pentru profesori: cresc salariile și se vor tăia hârtiile! Ministrul Anisie a început debirocratizarea

Două vești bune pentru profesori: cresc salariile și se vor tăia hârtiile! Ministrul Anisie a început debirocratizarea

15:07 15.11.2019
0

Ministrul Educației, Monica Cristina Anisie, a anunțat că va începe rapid un proces de debirocratizare prin care activitatea în unitățile școlare să nu fie grevată din cauza numeroaselor ,,hârtii". Așa cum a promis în prima videoconferință cu inspectoratele școlare, derulată săptămâna trecută, ministrul Anisie a semnat ordinul prin care o comisie va derula consultări în vederea debirocratizării. Vestea bună este că profesorii vor scăpa de numeroase hârtii inutile și își vor concentra activitatea pentru pregătirea elevilor.

O a doua veste bună este că salariile profesorilor vor creste la 1 ianuarie 2020 și la 1 septembrie 2020 pana la nivelul grilei de salarizare din 2022, conform declarației ministrului Finanțelor, Florin Câțu, care a precizat acest fapt în prima sa conferință de presă. Ministrul a demontat un zvon toxic lansat de PSD și a precizat că salariile cadrelor didactice vor creste anul viitor, așa cum este prevăzut în OUG 114/2018, având în vedere că liberalii și Guvernul au anuntat că vor să abroge anumite părți din ordonanță.

Distribuie articol

Monica Cristina Anisie, ministrul Educației: Dragi colegi educatori, învățători, profesori,

Vă informez că am semnat ordinul prin care vreau ca munca dumneavoastră să fie eficientă și centrată pe elev! O comisie alcătuită din persoane din toate mediile educaționale va ,,tăia hârtiile" care vă îngreunează munca!

Sunt alături de dumneavoastră, vă respect pentru tot ceea ce faceți și vă rog să îmi transmiteți, pe adresa de email, toate problemele care considerați că vă îngreunează munca!

Începutul semestrului al II-lea este termenul limită pentru finalizarea consultării publice!

Anul școlar viitor ( 2020-2021) va fi ALTFEL și datorită implicării dumneavoastră!

Haideți la treabă!


Sursa: Monica Cristina Anisie
Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă