Comisie de anchetă pentru jaful din TVR și Radio, inițiată de liberali. Deputatul Muraru susține că demiterea conducerilor ar fi prea puțin

Comisie de anchetă pentru jaful din TVR și Radio, inițiată de liberali. Deputatul Muraru susține că demiterea conducerilor ar fi prea puțin

20:08 03.01.2021
0

Scandalul pornit de la producțiile degradante difuzate de TVR de Revelion dar și managementul defectuos din ultimii ani, culminând cu partizanatul impus de Doina Gradea, va conduce la o anchetă a Parlamentului României. Și Radioul public va fi supus anchetei din cauza unor nereguli similare, în urma cărora mulți bani publici s-au dus în buzunare private. Deputatul Alexandru Muraru (PNL Iaşi) solicită constituirea unei comisii parlamentare speciale de anchetă pentru activitatea Societăţii Române de Televiziune şi Societăţii Române de Radiodifuziune, considerând că respingerea raportului de activitate nu ar fi suficientă pentru a afla nivelul cenzurii, al propagandei pesediste şi al deturnării din banii publici din aceste instituţii.

Deputatul liberal Alexandru Muraru susține că respingerea raportului de activitate nu ar fi suficientă, acest lucru ar însemna că nu vom afla niciodată nivelul cenzurii, al propagandei pesediste și al deturnării din banii publici din aceste instituții.

La rândul său, senatorul liberal Mircea Pufu cere demiterea președintelui TVR Doina Gradea și o investigație completă privind chletuirea banilor publici. Vlad Pufu afirmă, într-o postare pe Facebook, că programul din seara de Revelion ”a lansat în spaţiul public o întreagă dezbatere pe tema rolului pe care îl mai are TVR în audiovizualul românesc”.

Nu surprinde lipsa de reacție a CNA, for dominat de către reprezentanții PSD, care au lăsat nesancționat derapajul TVR și mesajele împotriva măsurilor de protecție sanitară.

Distribuie articol

Alexandru Muraru, deputat PNL: Situația din ultimii ani din televiziunea și radioul public trebuie urgent investigată oficial.

Ceea ce s-a întâmplat la cele două servicii publice de media în ultimii ani trebuie anchetat în detaliu, prin intermediul unei comisii de anchetă parlamentară înființată în acest scop.

Conform regulamentului Camerei Deputaților acest lucru trebuie demarat de minim 50 de deputați din două grupuri parlamentare. De aceea, voi propune de îndată înființarea acestei comisii.

Numeroasele derapaje, acte de cenzură, răfuieli interne, scandaluri publice financiare, știri și acțiuni sistematice croite pentru a proteja PSD și pentru a denatura activitatea partidelor de dreapta, talk-show-uri transformate în acte zilnice de propagandă pro-PSd și de instigare a populației pentru nerespectarea măsurile de protecție împotriva Covid 19, suspiciuni numeroase de deturnări de fonduri, marginalizarea jurnaliștilor credibili și incomozi, invitarea cu predilecție a comentatorilor politici refuzați de alte posturi de media pentru conduita lor precară, cunoscuți ca vajnici apărători ai PSD, toate aceste lucruri și multe altele trebuie să fie devoalate în Parlament.

Respingerea raportului de activitate nu ar fi suficientă, acest lucru ar însemna că nu vom afla niciodată nivelul cenzurii, al propagandei pesediste și al deturnării din banii publici din aceste instituții.

Cele două instituții de media publice au purtat cu nerușinare o campanie de susținere a PSD în ultimii ani.

Prin conducerilor SRTV și SRR și prin cei care coordonau știrile și principalele talk show-uri, dar și prin alți pioni transformați în „realizatori” sau „producători”, în ultimii ani, orice echilibru politic a fost deturnat în favoarea unui partid care a distrus statul de drept, a proiectat scoaterea României din UE, iar în ultimul an a sabotat combaterea pandemiei prin dinamitarea tuturor măsurilor administrative și medicale.

Publicul trebuie să afle realitatea din aceste instituții!

Jurnaliștii, angajații și colaboratorii trebuie să aibă posibilitatea de a se adresa oficial, nu pe la colțuri, în vreme ce deputații care vor compune comisia trebuie să solicite documente și expertize oficiale asupra contractelor, plăților, înțelegerilor încheiate de aceste două instituții.

Acest exercițiu de audiere publică din forul suprem al democrației ar fi o dovadă suplimentară că noua majoritate parlamentară este dispusă să facă ordine în instituțiile publice, să demareze reforme și să trimită pe cei vinovați în fața organelor de anchetă.

Spre exemplu, există jurnaliști dispuși să depună mărturie cum, ani de zile, știrile favorabile despre PNL și președintele Iohannis erau refuzate sau, prin diferite metode specifice de manipulare în audiovizual, făcute să cadă în irelevanță.

De asemenea, ceea ce s-a întâmplat la studiourile teritoriale, în evenimentele publice organizate sau refuzate (editorial și financiar) de SRR și SRTV, trebuie, de asemenea, investigat în detaliu.

În altă ordine de idei, întâlnirile cu conducerea cu CNA reprezintă o iluzie că se va petrece ceva folositor pentru opinia publică, atât timp cât conducerea CNA a protejat mereu conducerea SRTV și SRR, dat fiind că PSD este partidul care a impus cele trei conduceri.


Sursa: Alexandru Muraru
Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă