Colocviile Scrisul Românesc, la ediția a XIV-a. Lansări de carte, momente artistice, sesiune de comunicări și dialoguri culturale

Colocviile Scrisul Românesc, la ediția a XIV-a. Lansări de carte, momente artistice, sesiune de comunicări și dialoguri culturale

17:21 22.10.2019
0

Scrisul Românesc Fundația-Editura-Revista organizează Colocviile Scrisul Românesc, ediția a XIV-a, în zilele de 30 și 31 octombrie a.c. la Muzeul de Artă din Craiova, Sala oglinzilor și au ca temă Realitate și ficțiune, azi.

Evenimentul debutează miercuri 30 octombrie a.c., ora 1630, cu Sesiunea de comunicări științifice la care participă personalități din domeniul umanist cu deschidere spre această temă privind raportul dintre realitate și ficțiune.

Distribuie articol

În cuvântul de deschidere, Florea Firan va prezenta realizările și perspectivele Revistei și Editurii „Scrisul Românesc” și motivațiile care au stat la baza alegerii temei Colocviilor Scrisul Românesc din acest an, temă care se menține în actualitate și își propune să dezbată un subiect de interes al timpului nostru – raportul dintre realitate și ficțiune.

Această ediție are ca invitați speciali pe Carmen FIRAN și Adrian SÂNGEORZAN, scriitori din New York, alături de profesori universitari, critici și istorici literari, directori și redactori de reviste și edituri, din Craiova și alte centre universitare.

În încheierea sesiunii va fi lansat numărul special, 10/2019 al revistei „Scrisul Românesc”, care cuprinde comunicările celor peste 25 de autori invitați, și volumul Unitate prin diversitate. Memorie culturală și spiritualitate românească, cu comunicările științifice de la sesiunea din 2018.

Ziua a doua, joi, 31 octombrie – ora 1130, va avea loc lansarea cărților:

Metroul F. Doi ani pe românește, versuri de Andrei Codrescu

În apele facerii, roman de Carmen Firan

Certificat de virginitate, proză de Adrian Sângeorzan

Oameni și cărți din Piemontul Bălăciței de Rodica Pospai Păvălan

Călătorii spre insula interioară de Viorica Gligor

Scriitori români în corespondență de Florea Firan

Lansarea colecției „Femei celebre în literatura română”:

Carmen Sylva și Elena Farago

Peisaje în interior de Bogdan Popa (debut editorial − Poezie)

Viața ca un joc naiv de Iustin Niță (debut editorial − Poezie)

Gala Premiilor „Scrisul Românescˮ pe 2018 și de Debut în volum pe 2019 va fi un eveniment de evaluare editorială și de stimulare a tinerelor talente.

Pe parcursul manifestărilor Expoziţia de cărți şi reviste „Scrisul Românesc 2006–2019” va oferi participanților prilejul de a-și completa biblioteca cu noutăți editoriale și numere din revistă și vor putea lua autografe de la autorii prezenți.

Cele două zile de manifestări cultural-științifice vor fi încheiate cu Momente artistice susținute de actori ai Teatrului Național „Marin Sorescu” și soliști ai Filarmonicii Oltenia și Teatrului de Operă și Operetă „Elena Teodorini”.

Colocvii „Scrisul Românesc” vor fi un prilej deosebit de întâlnire a publicului craiovean, în special a tinerilor, cu personalități marcante ale vieții culturale române din țară și din străinătate.

Participanții vor primi în dar numere din revista „Scrisul Românesc”.


Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă