Când pasiunea şi dragostea de ţară unesc destine

Când pasiunea şi dragostea de ţară unesc destine

11:44 14.02.2021
0

Luna februarie este adeseori numită şi luna iubirii. Chiar şi în mediul cazon, unde iubirea pentru patrie este motivaţia zilnică care animă sufletul fiecărui militar, sărbătoarea Sfântului Valentin şi a Dragobetelor, reprezintă un motiv în plus pentru fiecare dintre noi, de a oferi şi mai multă apreciere, atenţie şi recunoştinţă persoanelor cu care ne împărţim viaţa.

Distribuie articol

Poveşti frumoase de dragoste există şi în viaţa militară. Una dintre acestea este a unui cuplu de tineri elevi din anul II ai Şcolii Militare de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia”, pe nume Andrieș Lavinia şi Zărnoianu Ionuţ Alexandru.

Lavinia are vârsta de 25 de ani, este din satul Jirov, judeţul Mehedinţi, iar Alexandru are 26 de ani şi este din comuna Ştefan cel Mare, judeţul Argeş. S-au întâlnit pentru prima dată în şcoala generală, în Orşova, iar din 2014 au hotărât să formeze un cuplu. De atunci sunt, aşa cum ambilor le place să spună, „de nedespărţit”.

Pasiunea pentru sport, mai exact pentru ramura caiac-canoe, i-a provocat pe amândoi la performanţe uimitoare. Un an au făcut parte din lotul naţional al Federaţiei române de caiac canoe şi amândoi sunt multipli campioni naţionali la diferite categorii şi au reprezentat ţara la campionatul european de caiac-canoe organizat în Franța în 2014.

„Am hotărât să ne continuăm studiile la Universitatea din Pitești, specializarea „Educație fizică și sport”. În primul an de facultate, Alexandru s-a decis să se înscrie la cursul de formare a soldaţilor/gradaţilor profesionişti. În următorul an, l-am urmat şi eu.” ne transmite Lavinia.

Fiind obişnuiţi să acceadă întotdeauna la mai mult, s-au hotărât să se pregătească pentru admiterea din anul 2019 la Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene. Eforturile le-au fost răsplătite. Au fost declaraţi admişi amândoi la aceeaşi specializare, Electromecanică și Automatizare de bord de aviație. În prezent sunt elevi sergenţi în anul 2.

Performanţele lor sportive au continuat şi în cadrul şcolii militare. Fac parte din lotul sportiv al acesteia şi, în puţinul timp avut la dispoziţie până-n pandemie, au avut rezultate notabile. „La şcoală a fost uşor să mă integrez în lotul sportiv, pentru că aici mă simt în largul meu. Am participat la diferite competiții sportive militare. În 2019, la Cupa 25 Octombrie, la proba de atletism Lavinia a obţinut locul 1, la Pista CISM (Consiliul Internațional al Sportului Militar), Lavinia a reușit să obțină locul 1, iar eu m-am clasat pe locul 2. La Concursul militar de schi de la Vatra Dornei, între instituțiile militare de

învățământ, eu, ca și comandant de patrulă am condus echipa și împreună am reușit să obţinem locul 2, iar Lavinia împreună cu echipa ei, locul 3.” ne-a declarat Alexandru.

Acum, pe ultima sută de metri, se pregătesc în continuare asiduu pentru examene, deoarece de efortul depus în perioada anilor de studiu depinde viitorul lor. Vor să dea iarăşi, aşa cum sunt obişnuiţi deja, tot ce pot ei, pentru a obţine cele mai bune rezultate la examenul final.


Elena Alexandru

Elena Alexandru

Profesia nu este deloc una ușoară, ci e chiar extrem de solicitantă, plină de dinamism ce aduce noi provocări în fiecare zi. Este însă foarte frumoasa. Recent am împlinit 19 ani de când profesez această minunată meserie.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă