Barajul flotor de la Coramnic s-a rupt!  Operațiunea de curățare a râului Cerna se desfășoară cu dificultate

Barajul flotor de la Coramnic s-a rupt! Operațiunea de curățare a râului Cerna se desfășoară cu dificultate

15:01 11.01.2021
0

În cursul nopții, barajul flotor din amonte de podul de la Coramnic a cedat în urma presiunii deșeurilor și a buștenilor de mari dimensiuni veniți din amonte. El fusese montat de Administrația Bazinală de Apă Banat cu scopul de a opri peturile de mici dimensiuni și materialul lemnos să ajungă în aval.

Distribuie articol

Din acest motiv, operațiunea de curățare a râului Cerna este îngreunată. O parte din deșeurile acumulate și trasportate în ultimele de zile de viituri curg spre Dunăre și spre acumularea Porțile de Fier.

Echipele Administrației Bazinale de Apă Banat (ABA Banat), împreună cu cele ale Administrației Bazinale de Apă Jiu (ABA Jiu)- Sistemul de Gospodărire a Apelor Mehedinți au ajuns deja în zonă și au început colectarea peturilor de pe maluri și din cursurile de apă. Se acționează din bărci, manual, în două echipe: una în golful Cernei și celalaltă, în aval, spre Dunăre.

Întrucât materialul lemnos curge în aval, intervenția cu utilajul grefier sau colectarea lui manuală din bărci devine imposibilă din punct de vedere tehnic. El va fi oprit la grătarele de la acumularea Porțile de Fier și va fi colectat prin greblare de către S.C. Hidroelectrica, cei care au în administrare lucrarea. Nu este pusă în pericol funcționarea hidrocentralei.


Elena Alexandru

Elena Alexandru

Profesia nu este deloc una ușoară, ci e chiar extrem de solicitantă, plină de dinamism ce aduce noi provocări în fiecare zi. Este însă foarte frumoasa. Recent am împlinit 19 ani de când profesez această minunată meserie.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă