Apele Române Jiu au intervenit și monitorizat râul Jiu toată noaptea

Apele Române Jiu au intervenit și monitorizat râul Jiu toată noaptea

13:51 06.01.2021
0

Apele Române Jiu -prin intermediul specialiştilor din cadrul Formaţiei de Intervenţie Rapidă şi Formaţia de lucru Scaieşti, desfăşoară acţiuni de monitorizare şi supraveghere a digului de apărare, pe sectorul Filiaşi – Baraj Işalniţa.

Distribuie articol

Din momentul emiterii Avertizării Hidrologice si Meteorologice, A.B.A. Jiu, prin intermediul S.G.A.-urilor aflate in subordine, a dispus monitorizarea situaţiei hidrometeorologice in conformitate cu ”Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundţtii, secetă hidrologica precum si incidente/accidente la constructii hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă şi poluări marine în zona costieră”

Personalul tehnic si muncitor din cadrul SGA.-urilor aflate in administrarea ABA Jiu, supravegheza nivelurile si debitele pe cursurile de apa şi construcţiile hidrotehnice cu rol de apărare din administrare.

Ieri, în urma precipitaţiilor mai însemnate cantitativ înregistrate în ultima perioadă şi a propagării din amonte, s-au produs creşteri însemnate de niveluri şi debite, pe râul Jiu, cu depăşirea COTELOR DE APĂRARE, fiind inundată partea carosabilă a DJ 606 F, care face legătura între localităţile Răcari şi Braloştiţa, pe o lungime de 100 metri cu o înălţime a lamei de apă de 10 centimetri.

Circulaţia în zonă este restricţionata de către Poliţia Rurală.

Datorită prognozei hidrometeorologice nefavorabile, pentru urmatorul interval, pentru a preintampina posibile efecte nedorite, Apele Române Jiu - prin intermediul S.G.A Dolj, a desfasurat in cursul serii si al noptii de ieri, 05.01.2021, actiuni de preventie, pentru a apara D.C. 160 din com. Bralostiţa şi gospodăriile din satul Ochisor.

În acest sens, angajaţii Formaţiei Intervenţie Rapidă si ai Formatiei de lucru Scaiesti a S.GA Dolj, au intervenit astfel:

-s-au umplut 420 saci cu nisip pentru suprainaltarea digului de apărare;

Măsurile luate se vor menţine până la remedierea situaţiei şi scăderea nivelurilor şi debitelor pe râul Jiu.

Formaţia de lucru Craiova a SGA Dolj, sub îndrumarea şi supravegherea şefului de formaţie, participă cu 4 agenţi hidrotehnici şi 1 autoutilitară, la acţiuni de monitorizare a digului de apărare pe sectorul Pod Amaradia- Ţuglui.


Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă