Andrei Novac își lansează cel mai recent volum de versuri la Craiova - Lumea ta/ carnea mea/ oasele noastre

Andrei Novac își lansează cel mai recent volum de versuri la Craiova - Lumea ta/ carnea mea/ oasele noastre

18:51 22.05.2023
0

Poetul Andrei Novac își va lansa cel mai recent volum de versuri - Lumea ta/ carnea mea/ oasele noastre – la Biblioteca Județeană Al. și Aristia Aman din Craiova, vineri 26 mai a.c., ora 16.00, în sala Dinu C. Giurescu. Volumul a apărut la Editura Litera și este ilustrat de Mircea Cantor.

Întâlnirea literară îl va avea ca moderator pe scriitorul Mihai Firică, volumul fiind prezentat de către Gabriela Gheorghișor, Dan Ionescu și Cristian Liviu Burada.

În cadrul lansării de carte vor avea loc un dialog cu cititorii, un scurt recital poetic și o sesiune de autografe. Evenimentul este organizat de Filiala Craiova a Uniunii Scriitorilor din România.

Distribuie articol

Despre autor

Andrei Novac s-a născut la 1 iulie 1983, în Târgu-Jiu. Licențiat în istorie al Universității de Vest din Timișoara, Facultatea de Litere, Istorie și Teologie, respectiv absolvent al masteratului de Relații Internaționale și Integrare Euro-Atlantică din cadrul Universității București, Facultatea de Istorie. Din 2013, doctor în filologie al Universității de Vest din Timișoara. Autor a opt cărți de poezii și al volumului de istorie literară Valentin Tașcu, solitarul promoției ’70.

Laureat al mai multor premii, printre care: Premiul „Mircea Ciobanu”, acordat de Uniunea Scriitorilor din România; Premiul pentru Poezie al Revistei „Convorbiri literare”, Iași, 2019; Premiul „Scriitorul lunii august 2019”, acordat de Uniunea Scriitorilor din România; Premiul Special, acordat de Filiala Timișoara a Uniunii Scriitorilor din România 2019. Volumele: Regula timidității si Prin închisori și prin libertate au fost nominalizate la Premiul „Mihai Eminescu”, acordat de Academia Română.

Lector universitar, diplomat si manager cultural. Din 2009, membru al Uniunii Scriitorilor din România.


Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă