A sosit un prim lot de măşti de protecţie pentru familiile și persoanele defavorizate din județul Vâlcea

A sosit un prim lot de măşti de protecţie pentru familiile și persoanele defavorizate din județul Vâlcea

17:58 30.08.2020
0

Un prim lot cu aproximativ 2,4 milioane de măști de protecție, acordate de Guvernul României prin Ministerul Sănătății, a ajuns ieri în Vâlcea, acestea urmând să fie distribuite zilele acestea familiilor și persoanelor defavorizate din județ.

Distribuie articol

În total, sunt circa 46.400 de vâlceni, care vor primi câte 50 de măști de protecție fiecare.

Distribuirea acestor măști se face prin Direcția de Sănătate Publică, către primăriile din județ, acestea la rândul lor urmând să le aloce, potrivit OUG 78/2020, persoanelor din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, celor care beneficiază de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010, pensionarilor sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 704 lei inclusiv și persoanelor încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestațiile sociale prevăzute de art. 42 și 58 din Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Județul Vâlcea va mai primi în perioada imediat următoare de la Guvernul României încă 1,6 milioane de măști de protecție, care vor ajunge atât la persoanele din categoriile menționate mai sus, cât și la pensionarii cu pensii între 705 și 1000 de lei. Fiecare beneficiar va avea alocate din acest nou lot câte 30 de măști.


Elena Alexandru

Elena Alexandru

Profesia nu este deloc una ușoară, ci e chiar extrem de solicitantă, plină de dinamism ce aduce noi provocări în fiecare zi. Este însă foarte frumoasa. Recent am împlinit 19 ani de când profesez această minunată meserie.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă