A făcut prăpăd! Vijelia a distrus 50 de solarii în Olt!

A făcut prăpăd! Vijelia a distrus 50 de solarii în Olt!

13:11 20.04.2020
0

50 de gospodării din localitatea Grădinari din judeţul Olt au fost afectate de o vijelie puternică ce a avut loc aseară. Mai multe case au rămas fără acoperiş iar zeci de solarii au fost distruse.

Distribuie articol

În ziua de Paște, necazul a lovit mai mulți agricultori din localitatea Grădinari. Aici, furtună a făcut prăpăd. Pprimăria face un raport operativ cu pagubele pe care îl va trimite la ISU și Direcția Agricolă din județ. Furtuna a distrus și solarii nou construite, realizate pe fonduri europene.

„Am fost informat despre situația de la Grădinari, știu că sunt fermieri afectați de fenomenele meteo, am luat legătura cu primarul. Avem o procedură în astfel de cazuri. Fermierii trebuie să sesizeze primăria în termen de 24 de ore de la producerea pagubelor. Primăria trebuie să verifice în teren, să facă un raport, ce va fi transmis la Direcția Agricolă Olt. Apoi se va întruni comisia județeană pentru constatarea pagubelor pentru acordarea despăgubirilor”, au declarat autorităţiile.

Ion Păunel, președintele Sindicatului Producătorilor Agricoli Olt, a precizat că fermierii trebuie să facă o sesizare la Primăria Grădinari.

„Au fost afectați fermieri din Satul Nou, comuna Grădinari. Cei afectați trebuie să facă o sesizare la primărie, pentru că se va întruni o comisie județeană, care să evalueze pagubele. Situația centralizată va fi trimisă către Ministerul Agriculturii. Sperăm să obținem despăgubiri. Dacă sunt 10-15 fermieri afectați trebuie să fie ajutați, pentru că oamenii au investit acolo, au muncit”, a spus Ion Păunel.


Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

Conectare



Cont nou



Resetare parolă