16 focare de SARS-CoV-2, în centre rezidențiale, la agenți economici, unități de învățământ, o unitate sanitară și în cadrul instituțiilor publice

16 focare de SARS-CoV-2, în centre rezidențiale, la agenți economici, unități de învățământ, o unitate sanitară și în cadrul instituțiilor publice

07:48 25.03.2021
0

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea, de la începutul pandemiei și până în prezent, au fost confirmate 13.691 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 și s-au înregistrat 241 decese.

Distribuie articol

În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 220 persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 26 sunt asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 178 au forme medii și 16 sunt internate în secția #ATI.

În acest moment, în județ, sunt 16 focare de SARS-CoV-2, în centre rezidențiale, la agenți economici, unități de învățământ, o unitate sanitară și în cadrul instituțiilor publice.

Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 7.846 din cele internate în unități sanitare de la începutul pandemiei.

În județ, în baza definiției de caz, a protocolului medical și a codului de caz atribuit de către DSP Vâlcea, până la această dată, au fost realizate 52.048 de teste prin tehnica RT-PCR. De asemenea, conform raportărilor laboratoarelor de analize, au fost recoltate, în regim screening și contra cost, 35.488 de teste în vederea identificării virusului SARS-CoV-2. În total au fost realizate 87.536 de teste în județul Vâlcea.

În baza Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 113 decizii de izolare și 82 de decizii de carantină, în prezent, 723 de persoane aflându-se în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 657 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu).

Având în vedere creșterea numărului de cazuri de persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2 în ultima perioadă, vă informăm că începând cu data de 01 martie 2021, au fost reluate în tot județul controalele pentru respectarea normelor de protecție sanitară în vederea prevenirii răspândirii îmbolnăvirilor în rândul populației. Aceste verificări sunt efectuate, conform Ordinului Prefectului județului Vâlcea nr. 22/7.01.2021, de echipe mixte, formate din reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, ai Inspectoratului de Poliție Județean, ai Inspectoratului de Jandarmi Județean, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vâlcea și ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Vâlcea.


Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă